
Chili- og soyastekt torsk
med kokosris og saftig mangosalsa
En enkel og veldig spennende hverdagsrett med herlige smaker som passer perfekt til deg på farten. Vi steker fisken før den får lov til å godgjøre seg i en søt og syrlig saus med lime og chili. Vi lager også kremet kokosris, som garantert blir en favoritt! Vi lokker også med en fantastisk mangosalsa med paprika, som er både smakfull og som ser veldig flott ut!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
150 g
Basmatiris
100 ml
Kokosmelk
250 g
Torsk
(Inneholder Fisk)
1 pose
Koriander
½ stk
Mango
½ stk
Rød chili
40 g
Søt chilisaus
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
½ stk
Lime
1 stk
Paprika
Ikke inkludert i matkassen din
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Vann (steg 5)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
Framgangsmåte

Kok opp en kjele med kokosmelk [1/2 pakke, 2P] og vann [3 dl | 6 dl].
Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts], og senk til lav varme. La putre under lokk i 10 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.

Skjær mango [1/2 stk, 2P] i 1 cm tynne biter.
Finhakk paprika og chili [1/2 stk, 2P].
Grovhakk koriander.
Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Bland mango, paprika, koriander, chili og en skvett limesaft i en skål. Krydre med en klype salt.
TIPS: Smak til med chili - det er sterkt.

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme når risen har 5 min igjen.
Stek fisk i 2-4 min på hver side, til gjennomstekt. Krydre med en klype salt og pepper.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er melkehvitt og matt.

Ta stekepannen av varmen og tilsett søt chilisaus, soyasaus, en skvett limesaft og vann [1 ss | 2 ss].
Vend fisken forsiktig i sausen.

Anrett kokosris og torsk i dype tallerkener.
Øs over resterende søt chilisaus fra pannen.
Topp med mangosalsa.
Server limebåter på siden.