Char siu-inspirert kjøttdeig
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Char siu-inspirert kjøttdeig

Char siu-inspirert kjøttdeig

med hoisinnudler og stekte grønnsaker

Denne oppskriften er en smakfull fortolkning av den kinesiske klassikeren char siu, og den skuffer ikke! Grønnsaker og kjøttdeig med soyasaus, hoisinsaus, hvitløk og ingefær, servert med nudler. Topp med peanøtter og chili for en perfekt smaksopplevelse.

Tags:
Superrask
Rask
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sesam
Peanøtter
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

250 g

Kjøttdeig av storfe og svin

2 stk

Hvitløk

30 g

Hoisinsaus

(Inneholder Sesam, Soya, Gluten, Hvete)

20 g

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

1 stk

Rødløk

1 stk

Pak choi

150 g

Udon nudler

(Inneholder Hvete, Gluten)

1 g

Chiliflak

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

10 g

Ingefærpasta

2 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ts

Salt (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier781 kcal
Energi (kj)3269 kj
Fett35.4 g
Mettet fett10.7 g
Karbohydrater76.1 g
Sukker15 g
Protein34.8 g
Natrium225 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok nudler
1

Kok opp saltet vann i en kjele.

Kok nudler i 4-6 min, eller til møre.

Spar litt nudelvann [1/2 dl | 1 dl] i en kopp og hell av resten. 

Tilsett hoisinsaus og nudelvann. Bland godt.

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

TIPS: Kokevannet bør være like salt som sjøvann. 

Stek løk og kjøttdeig
2

Skjær rødløk i tynne skiver.

Finhakk eller press hvitløk.

Grovhakk pak choi.

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek løk, kjøttdeig og Ginger Ninja i 4-5 min, eller til brunet.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Bland sammen
3

Tilsett gulrot, ingefærpasta, hvitløk og salt [1/2 ts | 1 ts]. Stek i 1-2 min, eller til velduftende.

Rør inn pak choi og stek i ytterligere 1 min, eller til den faller sammen.

Senk varmen til lav og tilsett soyasaus og hoisinnudler. Bland godt.

Krydre med en klype salt og pepper.

TIPS: Får ikke alt plass i stekepannen, bland sammen i kjelen brukt til nudler.

Server
4

Anrett char siu-inspirert kjøttdeig og nudler i skåler.

Pynt med peanøtter og en klype chiliflak til de voksne.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.