Skip to main content
Cajunpanert halloumi og Tex-Mex-poteter
Cajunpanert halloumi og Tex-Mex-poteter

Cajunpanert halloumi og Tex-Mex-poteter

med mais- og avokadosalat

La deg inspirere av det meksikanske kjøkkenet med denne retten. Vi kan friste med cajunpanert halloumi som ovnsbakes til perfeksjon. Samtidig lager vi sprø, Tex-Mex-krydrede potetbåter, og slenger sammen en frisk salat med ristet mais, avokado, tomat og spinat. Press limesaft over det hele, og server med srirachamajones som dipp.

Tags:
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvede
Schwefeldioxide und Sulfite
Milk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Lime

25 g

Panko paneringsmel

1 stk

Avokado

1 stk

Tomat

30 g

Spinat

500 g

Poteter

1 stk

Mais

4 g

Ay Cajun-ba

50 g

Vegansk srirachamajones

5 g

Tex-Mex

250 g

Halloumi

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

2 ss

Mel til panering

1 stk

Egg til panering

½ ts

Salt til panering

1 ss

Olje til panering

1 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier1206 kcal
Energi (kj)5045 kj
Fett75.5 g
Mettet fett27 g
Karbohydrater84.4 g
Sukker15.7 g
Fiber11.7 g
Protein43.1 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium32.8 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm brede båter.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med Tex-Mex, salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Stek mais
2

I mellomtiden, hell væske av mais.

Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek mais i 4-5 min, til noe brunet.

Sett til side og la de avkjøles.

Paner halloumi
3

Skjær halloumi i 6 biter (3 per person).

Tilsett hvetemel i en dyp tallerken.

Pisk egg i en ny dyp tallerken.

Bland panko, Ay Cajun-ba, salt, en stor klype pepper og olivenolje i en tredje dyp tallerken.

Vend halloumi i hvetemel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen.

TIPS: Press panko på halloumi, så det setter seg fast.

Ovnsbak halloumi
4

Når det gjenstår 10-12 min av potetens steketid, legg halloumi på et stekebrett med bakepapir. Ovnsbak i resterende tid, til gyllen.

Lag salat
5

I mellomtiden, skyll spinat.

Halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje.Skjær i 1 cm store biter.

Grovhakk tomat.

Skjær lime i båter.

Bland mais, avokado, tomat, spinat, olivenolje, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

Server
6

Anrett potet, halloumi og salat på tallerkener.

Server med en klatt srirachamajones og press over limesaft.