Cajunkrydret kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunkrydret kylling

Cajunkrydret kylling

med buffalo-poteter og røkt paprikamajones

Dagens middag er en sunn, men mettende kyllingrett med grønnsaker som vi skal piffe opp. Kyllingen skal vi krydre med vårt cajun-krydder – en krydderblanding som passer utmerket til både kjøtt og grønnsaker. Videre skal vi lage en fargepalett av ovnsbakte poteter, paprika, rødløk og mais. Paprika er en nøkkelingrediens i denne retten, derfor skal vi også servere røkt paprikamajones til. Vi legger også ved litt jalapenos for de som ønsker enda mer piff.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Proteinrik
Melkefri
Allergener:
Sulfitter
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Paprika

1 stk

Rødløk

½ stk

Jalapeno

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

300 g

Kyllingbryst

1 boks

Mais

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

2 g

Røkt paprikapulver

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier620 kcal
Energi (kj)2594 kj
Fett21.1 g
Mettet fett2.7 g
Karbohydrater63.6 g
Sukker15.3 g
Protein42.3 g
Natrium0.1 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok poteter
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft). 

Kok opp saltet vann i en mellomstor kjele.

Skjær poteter i 3 cm biter og kok i 12-15 min, eller til de lett kan stikkes i med en kniv. 

Hell av vannet, krydre med salt og sett til side under lokk.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, skjær paprika i 2 cm biter.

Skjær rødløk i 2 cm båter.

Skjær jalapeno [1/2 stk, 2P] på langs, fjern frø og skjær i tynne skiver. 

Hell væske fra mais. 

 

Stek kylling
3

Krydre kylling med en klype salt og Ay Cajun-ba. 

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. 

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet. 

Overfør kylling til et stekebrett med bakepapir. Bak i 11-12 min, eller til gjennomstekt. 

TIPS: Kyllingen er ferdig når den ikke lenger er rosa i midten.

Ovnsbak grønnsaker
4

Når potetene er ferdig kokt, overfør til et nytt stekebrett med bakepapir. Knus dem forsiktig med en gaffel, hell over en stor skvett olivenolje og krydre med en klype salt. 

Legg paprika, rødløk og mais på det samme stekebrettet. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper. 

Bak i ovnen i 10-12 min, eller til potetene er gylne.

Bland grønnsaker når de er ferdige.

Lag røkt paprikamajones
5

Bland majones, røkt paprikapulver [1/2 pose, 2P] og en skvett vann i en liten skål. 

Skjær kylling i tynne skiver.

Server
6

Anrett kylling og grønnsaker på tallerkener. 

Hell en klatt røkt paprikamajones over potetene. 

Pynt med jalapenos.

TIPS: Liker du ikke sterk mat? Reduser eller dropp jalapeno!

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image