Cajunpanerte reker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunpanerte reker

Cajunpanerte reker

med maistoppede poteter og fersk spinat

Nyt de spennende smakene og inspirerende ingrediensene med våre cajunpanerte reker! Vi steker dem gylne og sprø, og serverer dem på en seng av ovnsbakt potet, mais og fersk spinat. Retten toppes med aioli og presset limesaft.

Allergener:
Skalldyr
Gluten
Hvete
Sulfitter
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

4 g

Ay Cajun-ba

(Inneholder Sulfitter)

500 g

Poteter

1 pose

Bladpersille

1 stk

Rødløk

30 g

Spinat

1 stk

Lime

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

1 boks

Mais

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

1 stk

Tomat

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til reker

1 ss

Mel til panering

1

Egg til panering

1 ss

Olje til steking

1 ss

Vann til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier642 kcal
Energi (kj)2686 kj
Fett26 g
Mettet fett3.7 g
Karbohydrater79.3 g
Sukker12.9 g
Protein24 g
Natrium73.3 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet (uskrelt) i 2 cm store biter.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt, Mamas favoritt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Ovnsbak grønnsaker
2

I mellomtiden, hell væske av mais.

Skjær rødløk i 1 cm båter.

Skjær tomat i 2 cm store biter.

Fordel mais, rødløk og tomat på et nytt stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt og bland godt.

Når det gjenstår 20 min av potetens steketid, bak grønnsakene i ovnen i 15-20 min, eller til gylne og myke.

Paner reker
3

I mellomtiden, skyll spinat.

Grovhakk persille.

Skjær lime i båter.

Tørk reker med kjøkkenpapir og legg over i en mellomstor skål.

Tilsett mel, salt, Ay Cajun-ba og en klype pepper i skålen, og bland godt.

Visp egg i en separat liten skål. Tilsett egg i skålen med reker, og bland godt. Bruk halvparten av vispet egg til 2P.

Stek reker
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Tilsett panko i skålen med reker rett før steking, og bland så rekene dekkes.

Stek reker i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte. Snu forsiktig. Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Resterende panko i pannen kan strøs over rekene ved servering.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.

Bland grønnsaker og potet
5

Bland ovnsbakte grønnsaker og potet på et stekebrett rett før servering.

Tilsett spinat og persille, og bland godt.

Bland aioli, vann og en klype salt og pepper i en liten skål.

Server
6

Anrett grønnsaker og potet i dype skåler, og topp med reker.

Topp reker med aioli og server med limebåter.