Ta med barna på kjøkkenet og prøv en ny type nuggets – nemlig veganske. Nuggetsene sprøstekes i pannen, og serveres med fargerike rotfruktfries og ostegratinert brokkoli. Som dipp får de voksne og modige barn prøve seg på en spicy BBQ-dressing, ellers kan nuggetsene dyppes i en kremet majones.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Poteter
2 stk
Gulrot
4 g
Hello Sunrise
(Inneholder: Selleri, Sennep)
250 g
Brokkoli
50 g
Cheddar/Gouda ostemix, revet
(Inneholder: Melk)
200 g
Veganske Nuggets
(Inneholder: Havre, Hvete, Bygg, Gluten)
50 g
Majones
(Inneholder: Egg, Sennep)
30 g
BBQ-saus
(Inneholder: Sulfitter, Sennep)
20 g
Sriracha
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til grønnsaker
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet og gulrot (uskrelte) i 1 cm tynne staver, og fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, og krydre med Hello Sunrise, Salt og en klype pepper. Bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
I mellomtiden, bland BBQ-saus, sriracha og en klype salt og pepper i en liten skål. Sett til side.
TIPS: Tilsett sriracha etter smak - det er sterkt.
Skjær brokkolibuketter og stilk i 2 cm store biter.
Fordel brokkoli på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 10-12 min, eller til myknet.
Ta brokkoli ut av ovnen og topp med ost når det gjenstår 5 min av steketiden.
Bak i ovnen i resterende tid.
I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek veganske nuggets i 2 min på hver side, eller til gylne og sprø.
Anrett fries, brokkoli og veganske nuggets på tallerkener.
Server med en klatt majones til barna og BBQ-saus til de voksne.