Skip to main content
Brasiliansk reke- og kokosgryte
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brasiliansk reke- og kokosgryte

Brasiliansk reke- og kokosgryte

med brunet mais- og peanøttsalsa

Oppdag det brasilianske kjøkkenet med vår smakfulle rekegryte. I denne spennende oppskriften kombinerer vi stekte reker med en kremet kokossaus, luftig ris og maissalsa med salte peanøtter for å skape en herlig matopplevelse som får smaksløkene til å danse samba!

Tags:
Rask
Under 650 kcal
Spis meg først
Allergener:
Peanøtter
Skalldyr

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

90

Kokosmelk

195

Hakkede tomater m. hvitløk & løk

1

Koriander

1

Chiliflak

1

Lime

1

Mais

20

Saltede peanøtter

(Inneholder: Peanøtter Kan inneholde spor av: Sesam, Nøtter)

4

Panamat

150

Kongereker

(Inneholder: Skalldyr)

150

Basmatiris

1

Sjalottløk

Ikke inkludert i matkassen din

3

Vann til ris

½

Salt til ris

¼

Salt til salsa

½

Salt til saus

¼

Salt til reker

½

Smør til saus

sideBannerName

Næringsinnhold

Energi (kj)2469 kj
Kalorier590 kcal
Fett18.3 g
Mettet fett10.2 g
Karbohydrater86.9 g
Sukker11.5 g
Protein21.9 g
Natrium431.3 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp en mellomstor kjele med vann.

Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 10 min.

Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, halver lime.

Finhakk koriander og sjalottløk.

Grovhakk peanøtter.

Hell væske av mais.

Brun mais
3

Varm opp en mellomstor stekepanne på middels høy varme.

Stek mais i 4-5 min, eller til noe brunet.

Bland mais, sjalottløk, peanøtter, koriander, en skvett limesaft
og salt i en stor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.

Stek reker
4

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne på middels høy varme.

Tilsett reker og krydre med salt.

Stek i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte. Legg til side i en skål.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.

Lag saus
5

Varm opp smør i samme stekepanne (tørk av først) på middels varme.

Tilsett Panamat og chiliflak når smøret har smeltet. Stek i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett hakkede tomater, kokosmelk og salt. La småkoke i 3-4 min, til tyknet.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett ris og saus i dype tallerkener.

Topp med reker og mais- og peanøttsalsa.