Piff opp den tradisjonelle bolognesen med en ovnsbakt variant! Den klassiske kjøttsausen blandes med en fyldig bechamelsaus i en ildfast form, og toppes med ost. Gratengen serveres med en frisk salat som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
250 g
Kjøttdeig av storfe
4 g
Hvitløksflørt
4 g
Kjøttbuljong
12.5 ml
Soyasaus
(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)
390 g
Hakkede tomater
180 g
Rigatoni
(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)
25 g
Revet gouda
(Inneholder: Melk)
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
35 g
Tomatpure
1 stk
Bladpersille
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Salat
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ss
Smør til steking
1 ss
Mel til saus
2 dl
Melk til saus
¼ ts
Salt til saus
½ ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Kok opp saltet vann i en stor kjele.
Finhakk sjalottløk.
Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels høy varme.
Stek sjalottløk, kjøttdeig og en klype salt i 4-5 min, eller til brunet.
Tilsett tomatpure, hakkede tomater, kjøttbuljong, soyasaus, Hvitløksflørt, salt og en klype pepper.
Senk varmen til middels lav og la putre til bechamelsausen er ferdig i steg 4.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydning av rosa.
I mellomtiden, tilsett pasta til det kokende vannet. Kok i 5-7 min.
Hell av vannet og overfør pasta til en ildfast form.
TIPS: Pastaen tilberedes ferdig i steg 5.
Smelt smør på middels varme i kjelen brukt til pasta.
Tilsett hvetemel og rør til en jevn masse.
Tilsett melk litt etter litt mens sausen piskes i 3-4 min, til tyknet.
Tilsett finrevet ost, salt og en klype pepper. Rør til osten smelter.
Bland kjøttdeig sammen med pasta i den ildfaste formen.
Dekk med bechamelsaus og topp med gouda. Bak i ovnen i 15 min, eller til pastaen er ferdig.
I mellomtiden, skjær rotdelen av salat og trekk bladene fra hverandre.
Finhakk persille.
Bland salat, persille, olivenolje og en klype salt i en mellomstor skål.
La gratengen avkjøles i 5 min før servering.
Anrett grateng og salat på tallerkener.