Skip to main content
Ovnsbakt pasta bolognese

Ovnsbakt pasta bolognese

med bechamelsaus og gouda

Piff opp den tradisjonelle bolognesen med en ovnsbakt variant! Den klassiske kjøttsausen blandes med en fyldig bechamelsaus i en ildfast form, og toppes med ost. Gratengen serveres med en frisk salat som tilbehør.

Tags:
Barnevennlig
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Melk
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Kjøttdeig av storfe

4 g

Hvitløksflørt

4 g

Kjøttbuljong

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder: Hvete, Soya, Gluten)

390 g

Hakkede tomater

180 g

Rigatoni

(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)

25 g

Revet gouda

(Inneholder: Melk)

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

35 g

Tomatpure

1 stk

Bladpersille

1 stk

Sjalottløk

1 stk

Salat

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Smør til steking

1 ss

Mel til saus

2 dl

Melk til saus

¼ ts

Salt til saus

½ ss

Olje til salat

Næringsinnhold

Kalorier987 kcal
Energi (kj)4128 kj
Fett44.9 g
Mettet fett19.4 g
Karbohydrater90.2 g
Sukker20.7 g
Fiber9.7 g
Protein52.8 g
Natrium429 mg
Calcium0.3 mg

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Kok opp saltet vann i en stor kjele.

Finhakk sjalottløk.

Lag bolognese
2

Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels høy varme.

Stek sjalottløk, kjøttdeig og en klype salt i 4-5 min, eller til brunet.

Tilsett tomatpure, hakkede tomater, kjøttbuljong, soyasaus, Hvitløksflørt, salt og en klype pepper.

Senk varmen til middels lav og la putre til bechamelsausen er ferdig i steg 4.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydning av rosa.

Kok pasta
3

I mellomtiden, tilsett pasta til det kokende vannet. Kok i 5-7 min.

Hell av vannet og overfør pasta til en ildfast form.

TIPS: Pastaen tilberedes ferdig i steg 5.

Lag bechamel-saus
4

Smelt smør på middels varme i kjelen brukt til pasta.

Tilsett hvetemel og rør til en jevn masse.

Tilsett melk litt etter litt mens sausen piskes i 3-4 min, til tyknet.

Tilsett finrevet ost, salt og en klype pepper. Rør til osten smelter.

Lag ovnsbakt pasta bolognese og salat
5

Bland kjøttdeig sammen med pasta i den ildfaste formen.

Dekk med bechamelsaus og topp med gouda. Bak i ovnen i 15 min, eller til pastaen er ferdig.

I mellomtiden, skjær rotdelen av salat og trekk bladene fra hverandre.

Finhakk persille.

Bland salat, persille, olivenolje og en klype salt i en mellomstor skål.

Server
6

La gratengen avkjøles i 5 min før servering.

Anrett grateng og salat på tallerkener.