topBanner
Bibimbap

Bibimbap

med kjøttdeig, pak choi & sopp

Den koreanske nasjonalretten ble skapt for over tusen år siden, og har blitt videreutviklet siden da. Vanlige folk spiste bibimbap på nyttårsaften for å unngå rester inn i det nye året. Løsningen var rett og slett å legge alt i en skål og blande det sammen. Vi trenger ikke å gå inn i et nytt år for å lage en herlig bibimbap. Vår versjon blir laget med kjøttdeig som blir marinert i hvitløk og ingefær, som sammen med jasminrisen forbedrer smaken av de vitaminrike grønnsakene.

Allergener:HveteSoya

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

150 g

Jasminris

200 g

Sjampinjong

1 stk

Vårløk

2 stk

Gulrot

1 stk

Ingefær

2 stk

Hvitløk

12.5 ml

Hvitvinseddik

25 g

Ketchup

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya)

250 g

Kjøttdeig

10 g

Sriracha

200 g

Pak choi

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann* (steg 1)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2462 kj
Kalorier588 kcal
Fett13 g
Mettet fett5 g
Karbohydrater78 g
Sukker12 g
Protein37 g
Natrium5 mg
arrow down iconarrow down icon
Kasserolle
Rivjern
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann [3 dl | 6 dl].Tilsett ris og en klype salt [1/4 tsk | 1 tsk], rør, legg på lokk og senk til lav varme. Kok i 12 min, ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert.

2

Skjær sopp i tynne skiver. Finhakk vårløk i tynne skiver (hold det grønne og hvite separert). Skrell gulrot til lange, tynne bånd. Grovhakk pak choi. Riv ingefær fint. Press eller finhakk hvitløk.

3

Bland hvit vårløk, hvitvinseddik [1/2 pakke, 2P] og en klype salt* i en skål og sett til side. Bland ketchup, soyasaus og sriracha [1/2 pakke, 2P].

4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek gulrot og sopp i 3-5 min, til møre. Tilsett pak choi, hvitløk og ingefær, og stek i 1 min. Overfør til en skål.

5

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne ved middels høy varme. Stek kjøttdeig i 3-4 min. Skru opp til høy varme og stek i 3 min, eller til sprø. Ta stekepannen av varmen og tilsett grønnsaker og srirachadressing. Rør rundt til oppvarmet og smak til med salt og pepper*.

6

Hell vannet fra vårløk med en sil. Fordel ris i dype tallerkener. Topp med kjøttdeig og grønnsaker. Dryss over grønn vårløk.