HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBBQ Marinert Kylling
topBanner
BBQ-marinert kylling

BBQ-marinert kylling

med ovnsbakte regnbuerotfrukter og hvitløksdressing

I dag kan du glede seg til en smakfull og sunn middag. Til kyllingen serverer vi fargerike rotfrukter, blant annet rødbeter og pastinakk, og en salat der pære overrasker som et friskt tilskudd. For å gjøre retten komplett blander vi yoghurt og hvitløk til en velbalansert dressing.

Tags:Under 650 kcalBarnevennlig
Allergener:EggMelk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

4 g

Mamas Favoritt

(InneholderEgg)

250 g

Bakepotet

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

1 stk

Pære

40 g

Ruccola

1 stk

Hvitløk

1 stk

Rødbete

1 stk

Pastinakk

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier635 kcal
Energi (kj)2658 kj
Fett28.84 g
Mettet fett6.5 g
Karbohydrater52.92 g
Sukker22.5 g
Protein40.82 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær rotfruktblanding og potet [1/2 stk, 2P] i 1 cm staver. Fjern skallet til hvitløk.

Fordel alt på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje [1 ss | 2 ss], og krydre med Mamas Favoritt og en klype salt og pepper. Bland godt. Stek i 25-30 min. 

TIPS: Bruk to stekebrett dersom det ikke er plass på ett.

2

Skjær pære i 1 cm biter. Skjær kylling i 3 biter per person på et eget skjærebrett.

3

Ta hvitløk av stekebrettet etter 10 min i ovnen. La rotfruktene steke videre.

4

Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme når grønnsakene har 10 min igjen å steke. Stek kylling krydret med salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 3 min på hver side, til brunet og gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

5

Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann. Bland olivenolje [½ ss | 1 ss], pære og ruccola i en skål. Smak til med en klype salt og pepper. Mos ovnsbakt hvitløk i en skål og bland med yoghurt. Smak til med en klype salt og pepper.

6

Anrett kylling og rotfrukter på tallerkener. Øs evt. resterende stekefett over kyllingen. Server salat og hvitløksdressing på siden.