topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-marinert kylling

BBQ-marinert kylling

med ovnsbakte regnbuerotfrukter og hvitløksdressing

I dag kan du glede seg til en smakfull og sunn middag. Til kyllingen serverer vi fargerike rotfrukter, blant annet rødbeter og pastinakk, og en salat der pære overrasker som et friskt tilskudd. For å gjøre retten komplett blander vi yoghurt og hvitløk til en velbalansert dressing.

Tags:
Under 650 kcal
Barnevennlig
Allergener:
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

4 g

Mamas Favoritt

(Inneholder Egg)

250 g

Bakepotet

75 g

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 stk

Pære

40 g

Ruccola

1 stk

Hvitløk

1 stk

Rødbete

1 stk

Pastinakk

1 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje (steg 2)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier635 kcal
Energi (kj)2658 kj
Fett28.84 g
Mettet fett6.5 g
Karbohydrater52.92 g
Sukker22.5 g
Protein40.82 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Bak rotfrukter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skjær rotfruktblanding og potet [1/2 stk, 2P] i 1 cm staver. Fjern skallet til hvitløk.

Fordel alt på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje [1 ss | 2 ss], og krydre med Mamas Favoritt og en klype salt og pepper. Bland godt. Stek i 25-30 min. 

TIPS: Bruk to stekebrett dersom det ikke er plass på ett.

Forbered råvarer
2

Skjær pære i 1 cm biter. Skjær kylling i 3 biter per person på et eget skjærebrett.

Ta hvitløk ut av ovnen
3

Ta hvitløk av stekebrettet etter 10 min i ovnen. La rotfruktene steke videre.

Stek kylling
4

Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme når grønnsakene har 10 min igjen å steke. Stek kylling krydret med salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 3 min på hver side, til brunet og gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Lag salat og dressing
5

Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann. Bland olivenolje [½ ss | 1 ss], pære og ruccola i en skål. Smak til med en klype salt og pepper. Mos ovnsbakt hvitløk i en skål og bland med yoghurt. Smak til med en klype salt og pepper.

Server
6

Anrett kylling og rotfrukter på tallerkener. Øs evt. resterende stekefett over kyllingen. Server salat og hvitløksdressing på siden.