I dag kan du glede seg til en smakfull og sunn middag. Til kyllingen serverer vi fargerike rotfrukter, blant annet rødbeter og pastinakk, og en salat der pære overrasker som et friskt tilskudd. For å gjøre retten komplett blander vi yoghurt og hvitløk til en velbalansert dressing.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
300 g
Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert
4 g
Mamas Favoritt
(Inneholder: Egg)
250 g
Bakepotet
75 g
Yoghurt
(Inneholder: Melk)
1 stk
Pære
40 g
Ruccola
1 stk
Hvitløk
1 stk
Rødbete
1 stk
Pastinakk
1 stk
Gulrot
1 ss
Olivenolje (steg 2)
½ ss
Olivenolje (steg 3)
½ ss
Olivenolje (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 4)
Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skjær rotfruktblanding og potet [1/2 stk, 2P] i 1 cm staver. Fjern skallet til hvitløk.
Fordel alt på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje [1 ss | 2 ss], og krydre med Mamas Favoritt og en klype salt og pepper. Bland godt. Stek i 25-30 min.
TIPS: Bruk to stekebrett dersom det ikke er plass på ett.
Skjær pære i 1 cm biter. Skjær kylling i 3 biter per person på et eget skjærebrett.
Ta hvitløk av stekebrettet etter 10 min i ovnen. La rotfruktene steke videre.
Varm opp olivenolje [½ ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme når grønnsakene har 10 min igjen å steke. Stek kylling krydret med salt [1/4 ts | 1/2 ts] i 3 min på hver side, til brunet og gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.
Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann. Bland olivenolje [½ ss | 1 ss], pære og ruccola i en skål. Smak til med en klype salt og pepper. Mos ovnsbakt hvitløk i en skål og bland med yoghurt. Smak til med en klype salt og pepper.
Anrett kylling og rotfrukter på tallerkener. Øs evt. resterende stekefett over kyllingen. Server salat og hvitløksdressing på siden.