Skip to main content
BBQ-kylling og gratinert tomat
BBQ-kylling og gratinert tomat

BBQ-kylling og gratinert tomat

med couscoussalat og chiliyoghurt

Klar for en BBQ-aften med massevis av deilige ovnsbakte ingredienser? Med denne middelhavsinspirerte oppskriften kan vi by på ovnsbakt BBQ-kylling, couscous med gulrot, rødløk, spinat og persille, kryddergratinert ovnsbakt tomat og en spennende chiliyoghurt.

Tags:
Rask
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Gluten
Hvete
Egg
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

12.5 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

2 g

Mamas Favoritt

(Inneholder: Egg)

1 stk

Bladpersille

4 g

Buljong

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

300 g

Kyllingbrystfilet, BBQ-marinert

100 g

Couscous

(Inneholder: Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)

60 g

Spinat

2 stk

Tomat

1 stk

Gulrot

½ g

Chiliflak

1 stk

Løk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til pangrattato

¼ ts

Salt til kjøtt

2.5 dl

Vann til couscous

½ ts

Salt til couscous

½ ss

Olje til couscous

Næringsinnhold

Kalorier636 kcal
Energi (kj)2662 kj
Fett25 g
Mettet fett6.1 g
Karbohydrater53.4 g
Sukker10.1 g
Fiber6.7 g
Protein44.5 g
Natrium392 mg
Calcium0.4 mg

Framgangsmåte

Forbered råvarer
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær tomat i to.

Skjær gulrot (uskrelt) i 1 cm tykke staver.

Skjær løk i 2 cm båter.

Ovnsbak grønnsaker
2

Overfør gulrot og løk til den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre godt med salt og pepper.

Legg tomat (skjært side opp) på den andre siden. Krydre med en klype salt.

Bak i 15-20 min, eller til møre.

I mellomtiden, bland panko, Mamas Favoritt, olivenolje og en klype salt og pepper i en liten skål.

Når grønnsakene har 5 min igjen, fordel pankomix over tomat.

Stek kylling
3

I mellomtiden, krydre BBQ-kylling med en klype salt.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.

Overfør kylling til et nytt stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i 8-10 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er uten antydning av rosa i midten.

Kok couscous
4

Kok opp vann, buljong og salt i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett couscous og olivenolje. Rør, sett på lokk og fjern fra varmen. La stå i 5 min, eller til vannet er absorbert.

Rør opp med en gaffel.

Bland sammen
5

I mellomtiden, grovhakk persille.

Skyll spinat.

Bland yoghurt, chiliflak og en klype salt og pepper i en liten skål.

Når grønnsakene er ferdig, bland gulrot, løk, spinat og persille sammen med couscousen.

Skjær kylling i tynne skiver.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Server
6

Anrett couscous, kylling og gratinert tomat på tallerkener.

Server med en klatt chiliyoghurt.