topBanner
Balsamicomarinert svinekam

Balsamicomarinert svinekam

med gresk salat og oreganoyoghurt

Her byr vi på en virkelig luksuriøs og spennende rett, som er perfekt til en festlig lørdag eller en vanlig hverdag! Vi steker strimlet svinekam og tilsetter en ytterst velsmakende balsamicomarinade. Et vakkert og sprøtt tilbehør er den fargerike couscoussalaten med agurk, tomat, gresk salatost og sitron. Vi topper alt med oreganoyoghurt.

Tags:Rask
Allergener:SulfitterMelkHveteSelleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid20 minutes
20 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

300 g

Svinekam

25 ml

Balsamico

(InneholderSulfitter)

1 pose

Oregano

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

½ stk

Rødløk

100 g

Gresk salatost

(InneholderMelk)

100 g

Couscous

(InneholderHveteKan inneholdeSpor av soya)

4 g

Grønnsaksbuljong

(InneholderSelleri)

½ stk

Sitron

75 g

Yoghurt

(InneholderMelk)

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann* (steg 1)

2 ss

Olivenolje* (steg 2)

1 ts

Sukker* (steg 2)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)3177 kj
Kalorier759 kcal
Fett38.09 g
Mettet fett15.33 g
Karbohydrater49.81 g
Sukker10.05 g
Protein48.2 g
Natrium3.11 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kok opp en kjele med vann [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong. Tilsett couscous og en skvett olivenolje, og rør godt. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 5 min, eller til vannet er absorbert. Rør godt med en gaffel. Plukk og finhakk oregano (spar litt til pynt). Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

2

Skjær svinekam i 1-2 cm stykker (2 per pers.) og krydre med en klype salt på begge sider. Bland balsamico, olivenolje [2 ss | 4 ss], sukker [1 ts | 2 ts], en klype salt og pepper* og halvparten av oregano i en liten skål.

3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek svinekam i 1-2 min på hver side, og sett til side på en tallerken. Senk til middels varme, tilsett marinade i stekepannen og stek i 1 min. Tilsett svinekjøtt tilbake i stekepannen og bland med marinade til dekket. Ta stekepannen av varmen og la hvile til servering.

4

Bland yoghurt, en klype oregano og en skvett sitronsaft i en liten skål. Smak til med salt og pepper. Skjær agurk og tomat i 2 cm terninger. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Skjær gresk salatost i 1 cm terninger.

5

Bland couscous, grønnsaker, gresk salatost, en skvett sitronsaft og en skvett olivenolje* i en stor skål. Skjær svinekam i 1 cm tynne skiver.

6

Anrett couscoussalat på tallerkener og topp med svinekjøtt og all balsamicomarinaden. Server med en klatt oreganoyoghurt og pynt med en klype oregano.