
Balsamicomarinert svinekam
med gresk salatost og oreganoyoghurt
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
300 g
Svin ytrefilet
25 ml
Balsamico
1 pose
Oregano
2 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Rødløk
100 g
Gresk salatost
(Inneholder Melk)
100 g
Couscous
(Inneholder Gluten, Hvete)
4 g
Grønnsaksbuljong
½ stk
Sitron
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
Ikke inkludert i matkassen din
2.5 dl
Vann (steg 1)
2 ss
Olivenolje (steg 2)
1 ts
Sukker (steg 2)
Framgangsmåte

Kok opp en kjele med vann* [2,5 dl | 5 dl] og grønnsaksbuljong. Tilsett couscous og en skvett olivenolje*, og rør godt. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 5 min, eller til vannet er absorbert. Rør godt med en gaffel. Plukk og finhakk oregano (spar litt til pynt). Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i båter.

Skjær svinekam i 1-2 cm stykker (2 per pers.) og krydre med en klype salt* på begge sider. Bland balsamico, olivenolje* [2 ss | 4 ss], sukker* [1 ts | 2 ts], en klype salt* og pepper* og halvparten av oregano i en liten skål.

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek svinekam i 1-2 min på hver side, og sett til side på en tallerken. Senk til middels varme, tilsett marinade i stekepannen og stek i 1 min. Tilsett svinekjøtt tilbake i stekepannen og bland med marinade til dekket. Ta stekepannen av varmen og la hvile til servering.

Bland yoghurt, en klype oregano og en skvett sitronsaft i en liten skål. Smak til med salt* og pepper*. Skjær agurk og tomat i 2 cm terninger. Skjær rødløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver. Skjær gresk salatost i 1 cm terninger.

Bland couscous, grønnsaker, gresk salatost, en skvett sitronsaft og en skvett olivenolje* i en stor skål. Skjær svinekam i 1 cm tynne skiver.

Anrett couscoussalat på tallerkener og topp med svinekjøtt og all balsamicomarinaden. Server med en klatt oreganoyoghurt og pynt med en klype oregano.