
I Normandie bruker man gjerne epler i matlaging, og det skal vi også gjøre. Vi surrer svinefilet i bacon, og steker den i ovnen til baconet blir sprøtt og kjøttet blir saftig. Samtidig ovnsbaker vi ostetoppede poteter, og lager en herlig salat med grønne bønner i en honning- og sennepsdressing. Svinefileten toppes med en nydelig saus med karamellisert eple.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
150 ml
Creme fraiche
(Inneholder: Melk)
1 stk
Løk
250 g
Svinefilet
400 g
Småpoteter
125 g
Bacon, skiver
½ stk
Salat
1 stk
Timian
20 g
Honning- og sennepsdressing
(Inneholder: Sennep, Egg)
10 g
Kyllingkraft
150 g
Grønne bønner
20 g
Finrevet ost
(Inneholder: Melk, Egg)
1 stk
Eple
1 stk
Citrus
½ ts
Salt til poteter
1 ss
Smør til steking
1 ts
Sukker til saus
1 ss
Smør til saus
1 ss
Vann til saus

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Halver potet (uskrelt).
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gylne og myke.
Når det gjenstår 5 min av steketiden, topp potet med finrevetost og bak i resterende tid.

Surr bacon rundt svinefilet.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Stek kjøtt i 2 min per side, til bunet.
Legg over på et stekebrett med bakepapir, og bak i ovnen i 10-13 min.
Pakk inn i folie og la hvile til servering.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

I mellomtiden, halver eple, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.
Finhakk sjalottløk.
Skjær ender av grønne bønner.
Skjær sitrusfrukt i båter.
Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne (tørk av den først) på middels høy varme.
Stek grønne bønner i 3-4 min, eller til myknet.
Overfør til en stor skål.

Grovhakk salat.
Tilsett salat, en skvett sitrusfruktsaft og honning- og sennepsdressing i skålen med grønne bønner og bland godt.

Plukk og finhakk timianblader.
Smelt smør i samme stekepanne på middels høy varme.
Stek eple og sukker i 2-3 min, til karamellisert. Legg over på en tallerken med folie.
Tilsett smør, sjalottløk og timian, og stek i 2-3 min.
Rør inn creme fraiche og vann, og la putre i 1-2 min, til gjennomvarmet.
Vend eple i saus.
Skjær svinefilet i tynne skiver på et eget stekebrett.
TIPS: Hold øverst på timianstilken og trekk fingrene langs stilken for å frigjøre bladene.

Anrett potet, kjøtt og salat på tallerkener.
Topp med eplesaus.

