Skip to main content
Baconsvøpt svinefilet à la Normande

Baconsvøpt svinefilet à la Normande

med ostegratinerte poteter og grønne bønner

I Normandie bruker man gjerne epler i matlaging, og det skal vi også gjøre. Vi surrer svinefilet i bacon, og steker den i ovnen til baconet blir sprøtt og kjøttet blir saftig. Samtidig ovnsbaker vi ostetoppede poteter, og lager en herlig salat med grønne bønner i en honning- og sennepsdressing. Svinefileten toppes med en nydelig saus med karamellisert eple.

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Melk
Sennep
Egg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 ml

Creme fraiche

(Inneholder: Melk)

1 stk

Løk

250 g

Svinefilet

400 g

Småpoteter

125 g

Bacon, skiver

½ stk

Salat

1 stk

Timian

20 g

Honning- og sennepsdressing

(Inneholder: Sennep, Egg)

10 g

Kyllingkraft

150 g

Grønne bønner

20 g

Finrevet ost

(Inneholder: Melk, Egg)

1 stk

Eple

1 stk

Citrus

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

1 ss

Smør til steking

1 ts

Sukker til saus

1 ss

Smør til saus

1 ss

Vann til saus

Næringsinnhold

Kalorier1008 kcal
Energi (kj)4219 kj
Fett63.2 g
Mettet fett34.9 g
Karbohydrater54.7 g
Sukker19.7 g
Fiber10.2 g
Protein51 g
Natrium0.9 mg
Potassium86.9 mg
Calcium4.5 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak potet
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver potet (uskrelt).

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gylne og myke.

Når det gjenstår 5 min av steketiden, topp potet med finrevetost og bak i resterende tid.

Stek kjøtt
2

Surr bacon rundt svinefilet.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.

Stek kjøtt i 2 min per side, til bunet.

Legg over på et stekebrett med bakepapir, og bak i ovnen i 10-13 min.

Pakk inn i folie og la hvile til servering.

TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.

Forbered råvarer
3

I mellomtiden, halver eple, fjern kjernen og skjær i tynne skiver.

Finhakk sjalottløk.

Skjær ender av grønne bønner.

Skjær sitrusfrukt i båter.

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne (tørk av den først) på middels høy varme.

Stek grønne bønner i 3-4 min, eller til myknet.

Overfør til en stor skål.

Bland salat
4

Grovhakk salat.

Tilsett salat, en skvett sitrusfruktsaft og honning- og sennepsdressing i skålen med grønne bønner og bland godt.

Lag saus
5

Plukk og finhakk timianblader.

Smelt smør i samme stekepanne på middels høy varme.

Stek eple og sukker i 2-3 min, til karamellisert. Legg over på en tallerken med folie.

Tilsett smør, sjalottløk og timian, og stek i 2-3 min.

Rør inn creme fraiche og vann, og la putre i 1-2 min, til gjennomvarmet.

Vend eple i saus.

Skjær svinefilet i tynne skiver på et eget stekebrett.

TIPS: Hold øverst på timianstilken og trekk fingrene langs stilken for å frigjøre bladene.

Server
6

Anrett potet, kjøtt og salat på tallerkener.

Topp med eplesaus.