Våre matkasserHjelpGavekort
Vegetarisk tikka masala
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk tikka masala

Vegetarisk tikka masala

med ovnsbakt aubergine og mild persilleraita

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

I dag skal vi lage en herlig rett med ovnsbakt aubergine, løk, ingefær, tomat, kokosmelk og lime. Alt får en fantastisk smak av å bli krydret med Tikka Masala og vår egne krydderblanding, Mild Mahal. Vi serverer Tikka Masala med gyllen ingefærris og svalende mynteraita.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Vegetar
Klimasmart
Klimasmart
Allergener:
Sennep
Egg
Selleri
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Aubergine

1 boks

Tomatpure

30 g

Tikka masala

150 g

Basmatiris

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

1 stk

Agurk

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder Selleri)

1 stk

Løk

100 ml

Kokosmelk

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

½ stk

Lime

4 g

Mild Mahal

1 stk

Hvitløk

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

¼ ts

Salt (steg 2)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

¼ ts

Salt (steg 4)

½ dl

Vann (steg 4)

¼ ts

Sukker (steg 4)

½ ts

Salt (steg 5)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier605 kcal
Energi (kj)2533 kj
Fett23 g
Mettet fett11.9 g
Karbohydrater81.7 g
Sukker17 g
Protein13.3 g
Natrium408 mg

Bakeplate
Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris, halvparten av Ginger Ninja og salt [1/2 ts | 1 ts] og rør godt. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 10 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk i ytterligere 10 min, eller til mør.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler. 

2

Skjær aubergine i 2 cm biter.

Fordel aubergine på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med salt [1/4 ts | 1/2 ts] og en klype pepper. Bland godt. Bak i ovnen i 20-25 min, til mør.

3

Del løk i to og skjær i tynne skiver.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Finhakk eller press hvitløk.

Grovhakk persilleblader

Skjær agurk i 1 cm biter.

4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels varme. Stek løk i 2-3 min, til myk.

Tilsett hvitløk, Mild Mahal, resterende Ginger Ninja og grønnsaksbuljong, og kok i 1 min.

Tilsett tomatpuré, Tikka Masala, vann [1/2 dl | 1 dl], kokosmelk [1/2 pakke, 2P], salt [1/4 ts | 1/2 ts], sukker [1/4 ts | 1/2 ts], en klype pepper og en skvett limesaft. La småkoke i 2-3 min, eller til tyknet.

5

Bland agurk, persille, yoghurt, salt [1/2 ts | 1 ts] og en skvett limesaft i en skål. Sett til side til servering.

Rett før servering, bland aubergine med sausen. 

Rør opp risen med en gaffel.

6

Anrett ris i dype tallerkener.

Hell over saus og mynteraita.

Server resterende limebåter på siden.