HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Svinewok
topBanner
Asiatisk svinewok

Asiatisk svinewok

med fargerik grønnsaksris og fersk koriander

Mørt svinekjøtt får en fantastisk smak av å bli stekt med asiatisk woksaus. Vi lager også en luftig grønnsaksris med pak choi og gulrot, som pyntes med peanøtter og sitronbåter.

Tags:Rask
Allergener:SoyaSesamSulfitterGlutenEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

300 g

Svin ytrefilet

2 stk

Gulrot

150 g

Basmatiris

200 g

Pak choi

1 stk

Lime

75 g

Asiatisk woksaus

(InneholderSoya, Sesam, Sulfitter, Gluten)

1 pose

Koriander

50 g

Svart sesammajones

(InneholderSoya, Sesam, Gluten, Egg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier747 kcal
Energi (kj)3123 kj
Fett26.35 g
Mettet fett3.7 g
Karbohydrater79.85 g
Sukker18.7 g
Protein45.51 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med vann* [3 dl | 6 dl]. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], rør rundt og kok under lokk på middels lav varme i 10 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Risen skal dampes, så ikke fjern lokket!

2

Rens pak choi og skjær i tynne skiver på langs. Riv gulrot grovt. Riv limeskall [1/4 ts | 1/2 ts] og skjær lime i båter. Skjær svinekam i 3 x 3 cm store skiver på et eget skjærebrett.

3

Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stor stekepanne på middels høy varme. Stek pak choi og gulrot i 3-4 min. Krydre med en klype salt* og pepper*. Overfør til en skål og sett til side.

4

Stek svinekjøtt i samme stekepanne i 3-4 min. Ta pannen av varmen når kjøttet er gjennomstekt og tilsett asiatisk woksaus, en skvett vann* og en skvett limesaft. La det bli gjennomvarmet i pannen.

5

Grovhakk koriander. Rør rundt i risen med en gaffel. Bland deretter pak choi, gulrot og limeskall i kjelen med ris.

6

Anrett grønnsaksris på tallerkener og topp med svinekjøtt. Øs over resterende saus fra stekepannen og pynt med koriander. Server svart sesammajones og limebåter ved siden av.