HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Laksegryte
topBanner
Asiatisk laksegryte

Asiatisk laksegryte

med stekte grønnsaker og fersk koriander

Allergener:FiskGlutenSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

200 ml

Kokosmelk

250 g

Laksefilet

(InneholderFisk)

150 g

Fullkornsnudler

(InneholderGluten)

1 stk

Gulrot

½ stk

Squash

1 stk

Ingefær

1 stk

Hvitløk

1 stk

Lime

1 pose

Koriander

½ stk

Rød chili

20 g

Gul karripasta

(InneholderSennep)
Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier794 kcal
Energi (kj)3321 kj
Fett39.78 g
Mettet fett20 g
Karbohydrater67.6 g
Sukker10.1 g
Protein37.33 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Kok opp en kjele med saltet* vann*. Skjær gulrot (uskrellet) i tynne, halve skiver. Skjær squash [1/2 stk, 2P] i 3 cm store biter. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en ny kjele på høy varme. Stek squash og gulrot i 6-7 min. Overfør til en skål og sett til side.

2

Riv ingefær og hvitløk fint. Skjær lime i båter. Grovhakk koriander [1/2 pose, 2P] og chili [1/2 stk, 2P] (med frø). Varm opp en skvett olivenolje* i samme kjele på middels høy varme. Stek ingefær, hvitløk og halvparten av chili i 3-4 min. Tilsett karripasta. Stek i 1-2 min.

3

Tilsett kokosmelk en skvett limesaft og en stor klype salt*. La småkoke i 2-3 min.

4

Fjern skinnet fra laksen. Skjær i 3 cm store biter på et eget skjærebrett. Tilsett laks i kjelen med kokossaus og la småkoke i 5 min. Tilsett squash og gulrot. Rør godt. TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

5

Kok nudler i 1-2 min. Skyll nudler under kaldt vann* i en sil.

6

Fordel nudler og laksegryte i dype tallerkener. Topp med koriander og resterende chili. Server resterende limebåter på siden.