topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk kyllingwok

Asiatisk kyllingwok

with satay sauce, broccoli and noodles

Vi starter med å steke kyllingstrimler sprø og gode, før vi steker løk, brokkoli, paprika og hvitløk til perfeksjon. Deretter blander vi kylling og grønnsaker med nudler, peanøttsmør, soyasaus, chilisaus og lime. Høres godt ut, ikke sant?

Tags:
Barnevennlig
Proteinrik
Melkefri
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Peanøtter

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Strimlet kyllingbryst

125 g

Brokkoli

1 stk

Paprika

1 stk

Hvitløk

½ stk

Lime

40 g

Søt chilisaus

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

½ stk

Løk

150 g

Udon nudler

(Inneholder Hvete, Gluten)

50 g

Sataysaus

(Inneholder Peanøtter, Soya, Gluten, Hvete)

Ikke inkludert i matkassen din

1.5 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier708 kcal
Energi (kj)2963 kj
Fett17.6 g
Mettet fett3.2 g
Karbohydrater81.6 g
Sukker24.2 g
Protein50.7 g
Natrium225.8 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Stek kylling
1

Kok opp en mellomstor kjele med lettsaltet vann. Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett kyllingstrimler og krydre med en klype salt og pepper. Stek i 4-5 min, rør underveis. Sett til side på en tallerken. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
2

Skjær løk [1/2 stk, 2P] i 1 cm båter. Skjær brokkoli [1/2 stk, 2P] i 2 cm buketter. Skjær stilken i 1-2 cm store biter. Skjær paprika i 1 cm tykke staver. Press eller finhakk hvitløk. Skjær lime i båter.

Stek grønnsaker
3

Tørk av stekepannen og varm opp en skvett olivenolje [1 ss | 2 ss] på høy varme. Stek brokkoli, paprika, løk, hvitløk med en klype salt og pepper i 7-8 min. Bland peanøttsmør, soyasaus, søt chilisaus, en skvett limesaft og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] sammen i en skål. Smak til med salt og pepper. TIPS: Tilsett en skvett vann i stekepannen for enda mykere grønnsaker.

Kok nudler
4

Når grønnsakene nesten er ferdige, kok nudler i 1-2 min, eller til 'al dente'. Spar litt nuddelvann [1 dl | 2 dl] og hell av resten. Tilsett nudler i stekepannen med grønnsaker og drypp over en skvett olivenolje [1 ss | 2 ss]. TIPS: ‘Al dente’ betyr at nudlene er gjennomkokt, men fremdeles har litt tyggemotstand i midten.

Bland ingredienser
5

Tilsett kylling, nuddelvann, peanøttsaus og en skvett limesaft i stekepannen med grønnsaker. Rør godt og varm opp i 1 min. Tilsett en ekstra skvett vann hvis sausen er for tørr. TIPS: Klipp nudlene med en saks hvis det er vanskelig å blande.

Server
6

Anrett kyllingwok med nudler og grønnsaker i dype tallerkener. Press en skvett limesaft over om ønskelig.