topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk kylling

Asiatisk kylling

med søt mangosalsa og vårløkris

I dag skal vi steke kylling marinert i asiatisk woksaus. Mens kyllingen steker, koker vi ris som får ekstra god smak av vårløk. Vi lager også en herlig mangosalsa, som har den perfekte balansen mellom søtt og syrlig. Vi topper alt med en kremet soyamajones - så er middagen klar.

Tags:
Rask
Barnevennlig
Melkefri
Allergener:
Egg
Sennep
Hvete
Soya
Gluten
Sulfitter
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

300 g

Kyllingbryst

12.5 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Jasminris

½ stk

Rød chili

½ stk

Lime

75 g

Reddiker

37.5 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

½ stk

Mango

2 stk

Vårløk

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

½ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier739 kcal
Energi (kj)3090 kj
Fett28 g
Mettet fett3.2 g
Karbohydrater78.7 g
Sukker17.5 g
Protein41.7 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok vårløkris
1

Skjær vårløk i tynne skiver. Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek halvparten av vårløken i 1-2 min. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [1/2 ts | 1 ts], senk til lav varme og kok under lokk i 12 min. Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

 

Forbered grønnsaker
2

Skjær mango [1/2 stk, 2P] i 1 cm terninger. Skjær reddiker [1/2 pose, 2P] i skiver. Skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter. Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P].

 

Bland mangosalsa
3

Bland mango, chili, reddiker, en stor skvett limesaft og resterende vårløk (spar litt til pynt) i en skål og krydre med en klype salt* og pepper*. TIPS: Bruk mindre chili hvis du ikke liker sterk mat.

 

Stek kylling
4

Skjær kylling i mindre stykker på et eget skjærebrett. Bland kylling og asiatisk woksaus [1/2 pakke, 2P] med salt* [1/2 ts | 1 ts] i en skål. Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek kylling i 4-5 min, til brunet og gjennomstekt. TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

 

Bland soyamajones
5

Bland majones og soyasaus [1 ts | 2 ts] i en liten skål.

 

Server
6

Anrett vårløkris og kylling i dype tallerkener. Topp med mangosalsa og en klatt soyamajones. Dryss over resterende vårløk. Server limebåter på siden.