HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Inspirert Sopp
topBanner
Asiatisk-inspirert sopp

Asiatisk-inspirert sopp

med syltet reddik og hvitløksris

I dag skal vi ta med smaksløkene på en reise til Asia, der middag handler om å balansere smakene. Vi byr på to sorter sopp som gir en fyldig smak av umami, og vi skal sylte reddik. I tillegg kan vi by på vår populære hvitløksris, og vi får et innslag av både ingefær og sesamfrø.

Tags:Under 650 kcalVegetar
Allergener:SulfitterSoyaSesamGluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

1 stk

Hvitløk

150 g

Basmatiris

75 g

Reddiker

25 ml

Hvitvinseddik

(InneholderSulfitter)

250 g

Brokkoli

200 g

Sjampinjong

100 g

Østershatter

1 stk

Vårløk

½ stk

Ingefær

75 g

Asiatisk woksaus

(InneholderSulfitter, Soya, Sesam, Gluten)

10 g

Sesamfrø

(InneholderSesamKan inneholdeNøtter, Peanøtter)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

2 ts

Sukker (steg 2)

1 dl

Vann (steg 5)

¼ ts

Sukker (steg 5)

½ ts

Salt (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier492 kcal
Energi (kj)2059 kj
Fett7.84 g
Mettet fett2.9 g
Karbohydrater80.27 g
Sukker19.1 g
Protein17.45 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Finhakk eller press hvitløk. Varm opp smør* [½ ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek hvitløk i 30 sek. Tilsett vann* [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt* [½ ts | 1 ts]. Dekk til med lokk, senk til middels lav varme og la putre i 10 min. Fjern deretter fra varmen og la hvile under lokk 10 min, til risen er mør og vannet er absorbert. TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

2

Skjær reddiker i tynne skiver. Bland reddiker, hvitvinseddik, sukker* [2 ts | 4 ts] og en klype salt* i en skål. Sett til side, men rør av og til frem til servering.

3

Skjær brokkoli i små buketter og skjær stilken i 1 cm biter (skrell om nødvendig). Skjær sjampinjong i kvarte. Skjær østershatter i tynne skiver. Skjær vårløk i tynne skiver, og skill det hvite fra det grønne del. Riv ingefær [½ stk, 2P] (uskrellet) fint.

4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Stek brokkoli under omrøring i 2-3 min. Skru opp til høy varme og tilsett sopp. Stek i 2-3 min, til brunet. Tilsett mer olivenolje* om nødvendig. Tilsett det hvite av vårløken, ingefær og halvparten av sesamfrøene og stek i 1-2 min til. Krydre med en klype salt* og pepper*. TIPS: Tilsett en skvett vann til pannen for å fremskynde stekeprosessen.

5

Tilsett asiatisk woksaus, vann* [1 dl | 2 dl], salt* [½ ts | 1 ts] og sukker* [¼ ts | ½ ts] i stekepannen. Bland godt og fjern fra varmen. Hell væsken av reddiker. Rør opp risen med en gaffel.

6

Anrett ris i dype tallerkener. Legg sopp og brokkoli ovenpå og topp med syltede reddiker. Pynt med resterende sesamfrø og det grønne av vårløken.