I dag har vi en herlig vegetarmiddag på menyen med nøye utvalgte ingredienser som gir en deilig smak av Asia. Gjennom blant annet nudler, bønner, agurk, lime og chili skapes en balanse mellom det salte, fyldige og syrlige. Peanøtter passer perfekt som topping.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
½ g
Chiliflak
20 g
Saltede peanøtter
(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
½ stk
Lime
75 g
Asiatisk woksaus
(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)
½ stk
Rødløk
1 stk
Agurk
150 g
Fullkornsnudler
(Inneholder Hvete, Gluten)
1 stk
Paprika
240 g
Pulled beans
(Inneholder Gluten, Hvete, Bygg, Egg, Soya)
1 ss
Olivenolje (steg 4)
1 ts
Sukker (steg 1)
Kok opp en kjele med saltet vann*. Finhakk eller press hvitløk. Skjær lime [½ stk, 2P] i båter. Bland pulled beans, soyasaus, hvitløk, asiatisk woksaus, sukker* [1 ts | 2 ts] og saften fra én limebåt i en skål. Bland godt. TIPS: Vannet bør være like salt som sjøvann.
Skjær agurk i 1 cm staver. Fjern frøene og skjær paprika i tynne staver. Del rødløk [½ stk, 2P] i to og skjær i tynne skiver. Bland paprika, agurk og rødløk i en skål.
Kok nudler i 1-2 min, til myke. Spar litt nuddelvann* [½ dl | 1 dl]. Hell av resten av vannet og skyll nudlene under kaldt vann*.
Varm opp olivenolje* [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek pulled beans med en klype salt og pepper* i 3-4 min. Tilsett nudler og nudlevann* og varm i ytterligere 2-3 min.
Tilsett grønnsakene i stekepannen og bland godt.
Anrett nudler, pulled beans og grønnsaker i dype tallerkener. Topp med peanøtter og en klype chiliflak. Server resterende limebåter på siden. TIPS: Smak til med chili - det er sterkt.