Asiatisk-inspirert linsebowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk-inspirert linsebowl

Asiatisk-inspirert linsebowl

med sitrongressris og mango

Vi kategoriserer oppskrifter som “Klimasmart” hvis de produserer minimum 50% mindre CO₂ enn et gjennomsnittlig måltid fra HelloFresh. Du finner mer informasjon i vårt Hjelpesenter.

I dag skal vi på en kulinarisk reise til Asia, hvor vi skal lage en spennende linsebowl. Vi skal mikse og trikse med en rekke smakfulle ingredienser, og vi starter med å koke ris med sitrongress. Vi skal marinere linser i en asiatisk marinade av lime, ingefær, hvitløk og soyasaus. Og til slutt skal vi legge til reddiker, strimlet gulrot, mango, mynte og koriander. Vi topper det hele med srirachamajones.

Tags:
Vegetar
Rask
Allergener:
Gluten
Sulfitter
Hvete
Sesam
Soya
Peanøtter
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitrongress

75 g

Asiatisk woksaus

(Inneholder Gluten, Sulfitter, Hvete, Sesam, Soya)

1 stk

Ingefær

1 stk

Hvitløk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

½ stk

Mango

75 g

Reddiker

½ stk

Lime

1 stk

Gulrot

1 pakke

Grønne linser

1 pose

Mynte & koriander

1 pakke

Saltede peanøtter

(Inneholder Peanøtter Kan inneholde Sesam, Nøtter)

50 g

Srirachamajones

(Inneholder Egg, Sennep)

150 g

Langkornet hvit ris

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Smør (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 3)

1 ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier872 kcal
Energi (kj)3650 kj
Fett37.6 g
Mettet fett6.3 g
Karbohydrater110.3 g
Sukker26.9 g
Protein17.9 g
Natrium135.7 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Bank sitrongress lett med en sleiv.

Varm opp smør [1/2 ss | 1 ss] i en kjele på middels høy varme. Stek sitrongress i 1-2 min.

Tilsett vann [3 dl | 5,5 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk til middels lav varme og la småkoke under lokk i 14 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i 10 min, eller til risen er myk. Fjern sitrongress før servering. 

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler. 

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, skjær lime [1/2 stk, 2P] i båter.

Riv hvitløk og ingefær (uskrelt) fint.

Skyll linser.

Lag marinade
3

Bland limesaft [1 ss | 2 ss], hvitløk, ingefær [2 ts | 4 ts], sukker [1 ts | 2 ts], asiatisk woksaus, soyasaus og olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en skål. Sett til side.

Stek linser
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme.

Stek linser i 2-3 min, til myke. Tilsett marinade, senk til middels varme og la småkoke i 6-8 min, til tyknet.

Forbered råvarer
5

I mellomtiden, skrell mango [1/2 stk, 2P] og del i to langs steinen. Skjær i 2 cm biter. 

Skjær reddiker i kvarte båter. 

Riv gulrot (uskrelt) grovt.

Grovhakk mynte og koriander.

Bland srirachamajones og en skvett vann til dressingkonsistens i en skål.

Server
6

Anrett ris i dype tallerkener. Legg på mango, gulrot, reddiker og linser.

Press over en skvett limesaft og drypp over en klatt srirachamajones.

Strø over peanøtter og pynt med mynte og koriander.