
Amerikansk Sloppy Joe
med rødkålsslaw og pommes frites
“Sloppy Joe“ er en amerikansk baguette-aktig rett med kjøttdeig og løk. I dag skal vi lage en ekte Sloppy Joe med kjøttdeig, løk, rødkål og hjemmelagde pommes frites til! Dette blir garantert en ny favoritt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
2 stk
Briochebrød
(Inneholder Egg, Gluten, Melk, Hvete Kan inneholde Sesam, Soya)
250 g
Kjøttdeig av storfe
½ stk
Vårløk
50 g
Ketchup
1 stk
Worcestersaus
(Inneholder Soya, Gluten, Bygg, Sennep)
6 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
500 g
Poteter
75 g
Rødkål
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
Ikke inkludert i matkassen din
½ ss
Olivenolje (steg 3)
½ ss
Vann* (steg 2)
1 ss
Vann (steg 4)
¼ ts
Salt (steg 3)
Framgangsmåte

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) til pommes frites. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Krydre med en klype salt* og pepper*, drypp over en skvett olivenolje* og bland godt. Bak i ovnen i 25-30 min, til gylne.

Skjær vårløk [1/2 stk, 2P] i tynne skiver og separer det hvite fra det grønne. Bland majones, vann* [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt* og pepper* i en skål. Tilsett rødkål og bland godt.

Varm opp en skvett olivenolje [1/2 ss | 1 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Stek det hvite av vårløken, kjøttdeig og salt* [1/4 ts | 1/2 ts] i 4-5 min, til brunet. Bryt opp kjøttdeigen med stekespaden. VIKTIG: Kjøttet er ferdig når det er gjennomstekt og uten antydninger av rødt.

Tilsett ketchup, sennep [1/2 pakke, 2P], worcestersaus og vann* [1 ss | 2 ss] under omrøring. La putre i 1 min, til lett tyknet. Smak til med salt* og pepper*. Ta stekepannen av varmen og sett til side under lokk frem til servering.

Plasser burgerbrød direkte på rist i ovnen når potetene har 4 min igjen av tiden i ovnen. Bak i 3-4 min, til gjennomvarme.

Skjær burgerbrød i to. Fyll burger med kjøttdeig og topp med rødkålsslaw. Strø det grønne av vårløken over og lukk burgerbrødet. Server pommes frites og resterende rødkålsslaw ved siden av.