Skip to main content
Vietnamesisk vegetarbowl

Vietnamesisk vegetarbowl

med hvitløksris og søt mangosalsa

En raskt tilberedt vegetarbowl med vietnamesiske smaker. Vi steker vegetardeig med gulrot, chili, lime, hvitløk, ingefær og soya. Vår utsøkte bowl serveres med hvitløksris, mangosalsa og gulrot, toppet med urtemajones, mynte og koriander.

Tags:
Rask
Vegetar
Sterk
Melkefri
Allergener:
Egg
Senf
Hvede
Soja
Gluten
Gerste
Sesamzaad

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Hvitløk

1 stk

Lime

150 g

Langkornet hvit ris

½ stk

Rød chili

½ stk

Mango

1 stk

Mynte & koriander

50 g

Majones

1 stk

Agurk

25 ml

Soyasaus

180 g

Vegetardeig

2 ts

Ingefær

2 stk

Gulrot

20 g

Asiatisk dressing

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

2 ts

Sukker til saus

½ dl

Vann til saus

2 ss

Vann til dressing

¼ ts

Salt til dressing

¼ ts

Salt til salat

Næringsinnhold

Kalorier871 kcal
Energi (kj)3643 kj
Fett38 g
Mettet fett4.5 g
Karbohydrater102 g
Sukker27 g
Fiber13.4 g
Protein25.7 g
Calcium0.7 mg

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Press eller finhakk hvitløk.

Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels høy varme.

Stek halvparten av hvitløken i 30 sek.

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt og kok under lokk på lav varme i 14 min. Skru av varmen, og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, da risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, fjern frøene fra chili og finhakk.

Skjær lime i båter.

Skrell og riv ingefær.

Riv halvparten av gulrøttene grovt og skrell resten i lange bånd med en potetskreller.

Stek vegetardeig
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek vegetardeig i 1-2 min, til brunet.

Senk til middels varme og tilsett revet gulrot, chili, limesaft, resterende hvitløk, ingefær, sukker, soyasaus og en skvett vann i stekepannen. Bland godt og la putre i 6-8 min.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Forbered frukt og grønt
4

I mellomtiden, skrell mango og skjær i 1 cm store biter.

Finhakk agurk.

Finhakk koriander og mynteblader.

Bland urtemajones
5

Bland majones, en skvett vann, en klype salt og pepper, og halvparten av mynte og koriander i en liten skål til flytende konsistens.

Bland agurk, mango, asiatisk dressing og en klype salt og pepper i en stor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje om du ønsker.

Server
6

Anrett hvitløksris i dype tallerkener.

Topp med mangosalsa, gulrotsbånd og vegetardeig i hvert sitt hjørne.

Drypp over urtemajones og pynt med resterende mynte og koriander.