topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk vegetarbowl

Vietnamesisk vegetarbowl

med hvitløksris og søt mangosalat

En raskt tilberedt vegetarbowl med vietnamesiske smaker. Vi steker vegetardeig med gulrot, chili, lime, hvitløk, ingefær og soya. Vi serverer vår utsøkte bowl med hvitløksris, mangosalsa og gulrot, toppet med urtemajones, mynte og koriander.

Tags:
Melkefri
Sterk
Vegetar
Rask
Allergener:
Egg
Sennep
Hvete
Soya
Gluten
Bygg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Hvitløk

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Lime

½ stk

Mango

½ stk

Rød chili

150 g

Langkornet hvit ris

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

160 g

Vegetardeig

(Inneholder Gluten, Bygg, Soya)

1 stk

Agurk

2 ts

Ingefær

2 stk

Gulrot

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

1 ss

Olje til steking

2 ts

Sukker til saus

½ dl

Vann til saus

2 ss

Vann til dressing

¼ ts

Salt til dressing

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier825 kcal
Energi (kj)3453 kj
Fett36.8 g
Mettet fett4.5 g
Karbohydrater98.3 g
Sukker25.3 g
Protein23.4 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Press eller finhakk hvitløk.

Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels høy varme.

Stek halvparten av hvitløken i 30 sek.

Tilsett vann og kok opp. Tilsett ris og salt og kok under lokk på lav varme i 14 min. Skru av varmen, og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, da risen skal dampes.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, fjern frøene fra chili og finhakk.

Skjær lime i båter.

Skrell og riv ingefær.

Riv halvparten av gulrøttene grovt og skrell resten i lange bånd med en potetskreller.

Stek vegetardeig
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek vegetardeig i 1-2 min, til brunet.

Senk til middels varme og tilsett revet gulrot, chili, limesaft, resterende hvitløk, ingefær, sukker, soyasaus og en skvett vann i stekepannen. Bland godt og la putre i 6-8 min.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Forbered frukt og grønt
4

I mellomtiden, skrell mango og skjær i 1 cm tykke biter.

Finhakk agurk.

Finhakk koriander og mynteblader.

Bland urtemajones
5

Bland majones, en skvett vann, en klype salt og pepper, og halvparten av mynte og koriander i en skål til flytende konsistens.

Bland agurk, mango og en klype salt og pepper i en annen skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje om du ønsker.

Server
6

Anrett hvitløksris i dype tallerkener.

Topp med mangosalsa, gulrotsbånd og vegetardeig i hvert sitt hjørne.

Drypp over urtemajones og pynt med resterende mynte og koriander.