HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVietnamesisk Vegetarbowl
topBanner
Vietnamesisk vegetarbowl

Vietnamesisk vegetarbowl

med hvitløksris og søt mangosalat

En raskt tilberedt vegetarbowl med vietnamesiske smaker. Vi steker vegetardeig med gulrot, chili, lime, hvitløk, ingefær og soya. Vi serverer vår utsøkte bowl med hvitløksris, mangosalsa og gulrot, toppet med urtemajones, mynte og koriander.

Tags:VegetarSterk
Allergener:SoyaGlutenEggSennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

2 stk

Hvitløk

150 g

Basmatiris

½ stk

Rød chili

1 stk

Lime

1 stk

Ingefær

2 stk

Gulrot

160 g

Vegetardeig

(InneholderSoya, Gluten)

25 ml

Soyasaus

(InneholderSoya, Gluten)

½ stk

Mango

1 stk

Agurk

1 pose

Mynte & koriander

50 g

Majones

(InneholderEgg, Sennep)

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Olivenolje (steg 1)

2 ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier832 kcal
Energi (kj)3480 kj
Fett40.81 g
Mettet fett4.6 g
Karbohydrater88.38 g
Sukker25.4 g
Protein23.91 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Stekepanne
Rivjern
Kasserolle
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Press eller finhakk hvitløk. Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stor kjele på middels høy varme. Stek halvparten av hvitløken i 1-2 min. Tilsett vann [3 dl | 6 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts] og kok under lokk på lav varme i 10 min. Skru av varmen, og la hvile under lokk frem til servering.

2

Fjern frøene og finhakk chili [1/2 stk, 2P]. Skjær lime i båter. Skrell og riv ingefær fint. Riv halvparten av gulrøttene grovt og skrell resten i lange bånd med en potetskreller.

3

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. Stek vegetardeig i 1-2 min, til brunet. Senk til middels varme og tilsett revet gulrot, chili, limesaft [1 ss | 2 ss], resterende hvitløk, ingefær, sukker [2 ts | 3 ts], soyasaus, en skvett vann og olivenolje [1 ss | 2 ss] i stekepannen. Bland godt og la putre i 6-8 min. TIPS: Bruk så lite eller mye chili du vil.

4

Skrell mango [1/2 stk, 2P] og skjær i 1 cm tykke biter. Skjær agurk i 1 cm tykke biter. Plukk mynteblader(kast stilken). Finhakk koriander (med stilk) og mynteblader.

5

Bland majones, en skvett vann, en klype salt og pepper, og halvparten av mynte og koriander i en liten skål, til flytende konsistens. Bland agurk, mango og en klype salt og pepper i en stor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje om du ønsker.

6

Anrett hvitløksris i dype tallerkener. Topp med mangosalsa, gulrotbånd og vegetardeig. Drypp over urtemajones og pynt med resterende mynte og koriander.