topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk rekebowl

Vietnamesisk rekebowl

med kokosris og frisk mangosalat

I dagens middag har vi samlet noe av det beste fra det vietnamesiske kjøkkenet. Vi tar den tradisjonsrike risen og blander inn revet kokos. Kokosen gir risen en søt, nøtteaktig og mild smak. Det søte og milde balanserer vi ved å lage en soya- og ingefærsaus. Tilsett gjerne frisk chili om du har lyst på litt ekstra piff. Så gjenstår det bare å legge til det friske og fyldige. Vi lager en frisk mangosalat med kålrabi og mynte, og vi topper det hele med pannestekte reker.

Tags:
Under 650 kcal
Rask
Allergener:
Skalldyr
Hvete
Soya
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Reker

(Inneholder Skalldyr)

½ stk

Rød chili

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

1 stk

Ingefær

1 stk

Hvitløk

½ stk

Lime

1 pose

Mynte & koriander

150 g

Langkornet hvit ris

½ stk

Mango

½ stk

Kålrabi, hvit

1 stk

Gulrot

15 g

Revet kokos

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

2.5 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

½ ss

Olivenolje (steg 1)

2 ts

Sukker (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

¼ ts

Salt (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier606 kcal
Energi (kj)2536 kj
Fett18.3 g
Mettet fett6.5 g
Karbohydrater88.2 g
Sukker21.4 g
Protein18.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Lag kokosris
1

Varm opp olivenolje [1/2 ss | 1 ss] på middels varme i en mellomstor kjele med lokk. 

Stek revet kokos i 1 min, eller til velduftende. 

Tilsett vann [2,5 dl | 5 dl] og kok opp. Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Sett på lokk, senk varmen til middels lav og la putre i 11 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler!  

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, del lime [1/2 stk, 2P] i to. 

Riv ingefær og hvitløk fint. 

Del chili [1/2 stk, 2P] i to på langs, fjern frø og finhakk.

Lag saus
3

Bland chili, limesaft [1 ss | 2 ss], hvitløk, ingefær [2 ts | 4 ts], sukker [2 ts | 4 ts], soyasaus og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en liten skål. Sett til side. 

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Lag mangosalat
4

Finhakk koriander og mynte. 

Skrell mango [1/2 stk, 2P]. Skjær ned langs sidene på steinen slik at du får to deler mango. Skjær hver del i 2 cm biter. 

Skrell og skjær kålrabi [1/2 stk, 2P] i 2 cm biter. 

Skrell gulrot til lange bånd med en skreller. 

Bland mango, kålrabi, gulrot, salt [1/4 ts | 1/2 ts], koriander og mynte i en stor skål. 

TIPS: Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Stek reker
5

Krydre reker med en klype salt. 

Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme. 

Stek reker i 1-2 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte. 

TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og matte på innsiden.

Server
6

Anrett ris og mangosalat i skåler. 

Topp med reker og soya- og ingefærsaus.