topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vietnamesisk kylling

Vietnamesisk kylling

med villris og myntesalat

Tags:
Rask
Lett å lage
Allergener:
Hvete
Soya
Gluten
Sesam
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

150 g

Basmati villris

1 stk

Hvitløk

1 stk

Ingefær

½ stk

Rød chili

1 stk

Lime

2 stk

Gulrot

1 pose

Mynte

20 g

Peanøtter

300 g

Kyllinglårfilet, strimler

50 g

Asiatisk majones

(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)

60 g

Salatblanding

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

1 ss

Vann* (steg 2)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier721 kcal
Energi (kj)3018 kj
Fett30.24 g
Mettet fett6 g
Karbohydrater71.96 g
Sukker10.5 g
Protein38.85 g
Natrium0 mg

Redskaper

Stekepanne
Rivjern
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en mellomstor gryte. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts], senk til lav varme og kok under lokk i 15 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min til risen skal serveres.

Bland marinade
2

Press eller finhakk hvitløk. Riv ingefær (uskrellet). Fjern frø fra chili og finhakk. Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. Bland limeskall, hvitløk, ingefær, en skvett limesaft og halvdelen av chili i en liten skål. Tilsett soyasaus og vann* [1 ss | 2 ss] og bland godt. TIPS: Bruk mindre eller ingen chili dersom du ikke liker sterk mat.

Bland salat
3

Riv gulrot (uskrellet). Plukk og grovhakk mynte (kast stilken). Bland mynte (men spar litt til pynt), salatmix og halvdelen av gulrot i en bolle. Tilsett en skvett limesaft og smak til med olivenolje*, salt* og pepper*. Bland godt sammen.

Stek kylling
4

Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett kyllingstrimler og stek i 4-5 min, rør ofte, til kyllingen er brun og gjennomstekt. Krydre med en klype salt*. Tilsett marinade og resterende gulrot og stek i ytterligere 2-3 min, inntil det begynner å tykne og er velduftende.

Bland dressing
5

Bland majones og Asiatisk dressing i en liten skål. Hakk peanøtter.

Servér
6

Anrett ris i skåler. Topp med myntesalat, Vietnamesisk kylling og gulrot. Tilsett en klatt Asiatisk majones og pynt med mynte, peanøtter og resterende chili.