Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
150 g
Basmati villris
1 stk
Hvitløk
1 stk
Ingefær
½ stk
Rød chili
1 stk
Lime
2 stk
Gulrot
1 pose
Mynte
20 g
Peanøtter
300 g
Kyllinglårfilet, strimler
50 g
Asiatisk majones
(Inneholder Sesam, Egg, Sennep, Soya, Gluten, Hvete)
60 g
Salatblanding
½ ts
Salt (steg 1)
3 dl
Vann (steg 1)
1 ss
Vann* (steg 2)
Kok opp vann* [3 dl | 6 dl] i en mellomstor gryte. Tilsett ris og salt* [¼ ts | ½ ts], senk til lav varme og kok under lokk i 15 min. Skru av varmen og la hvile under lokk i 10 min til risen skal serveres.
Press eller finhakk hvitløk. Riv ingefær (uskrellet). Fjern frø fra chili og finhakk. Riv en klype limeskall og skjær lime i båter. Bland limeskall, hvitløk, ingefær, en skvett limesaft og halvdelen av chili i en liten skål. Tilsett soyasaus og vann* [1 ss | 2 ss] og bland godt. TIPS: Bruk mindre eller ingen chili dersom du ikke liker sterk mat.
Riv gulrot (uskrellet). Plukk og grovhakk mynte (kast stilken). Bland mynte (men spar litt til pynt), salatmix og halvdelen av gulrot i en bolle. Tilsett en skvett limesaft og smak til med olivenolje*, salt* og pepper*. Bland godt sammen.
Varm opp en skvett olivenolje* i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett kyllingstrimler og stek i 4-5 min, rør ofte, til kyllingen er brun og gjennomstekt. Krydre med en klype salt*. Tilsett marinade og resterende gulrot og stek i ytterligere 2-3 min, inntil det begynner å tykne og er velduftende.
Bland majones og Asiatisk dressing i en liten skål. Hakk peanøtter.
Anrett ris i skåler. Topp med myntesalat, Vietnamesisk kylling og gulrot. Tilsett en klatt Asiatisk majones og pynt med mynte, peanøtter og resterende chili.