
Vegetarisk gyros
med stekte pulled beans og urtedressing
I dag skal vi lage en herlig vegetarrett med pulled beans som vi steker med rødløk og vår smakfulle krydderblanding, Hvitløksflørt. De sprøstekte pulled beans får hovedrollen gyrosen, som også inneholder salat, tomat og urtedressing. Ovnsbakte poteter gjør retten komplett.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
Ingredienser
1 stk
Rødløk
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 pose
Bladpersille
240 g
Pulled beans
(Inneholder Gluten, Hvete, Bygg, Egg, Soya)
4 g
Hvitløksflørt
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
4 stk
Tortillabrød
(Inneholder Gluten, Hvete)
50 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
½ stk
Hvitløk
Ikke inkludert i matkassen din
¼ ts
Salt (steg 2)
Framgangsmåte
Dersom du ikke har mikrobølgeovn, sett ovnen på 220°C/ 200°C (varmluft).
Del rødløk i to og skjær i tynne skiver.
Varm opp en skvett olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek pulled beans, rødløk, Hvitløksflørt, salt [¼ ts | ½ ts] og en klype pepper i 3-4 min, til løken er blank og pulled beans er brunet. Fjern fra varmen.
Plukk blader av hjertesalat og riv i mindre stykker.
Skjær tomat i tynne skiver.
Finhakk persille.
Finhakk eller press hvitløk [1/2 stk, 2P].
Bland yoghurt, persille, majones, hvitløk og en skvett vann i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.
Har du mikro, legg tortillabrød på en tallerken og varm i 30-60 sek.
Bruker du ovn, pakk tortillabrød i folie og varm i 4-5 min.
Anrett pulled beans, løk, salat og tomat jevnt i midten av tortillabrødene. Drypp over urtedressing. Rull tortilla sammen til gyros.
Server resterende salat og tomat på siden. Hell resterende dressing over salaten og legg litt på siden som dipp.