Vegetarisk gyros
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk gyros

Vegetarisk gyros

med stekte pulled beans og urtedressing

Vegetarisk gyros med stekte pulled beans og urtedressing.

Tags:
Rask
Vegetar
Allergener:
Gluten
Hvete
Bygg
Egg
Soya
Sennep
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Tortillabrød

(Inneholder Gluten, Hvete)

240 g

Pulled beans

(Inneholder Gluten, Hvete, Bygg, Egg, Soya)

4 g

Hvitløksflørt

40 g

Aioli

(Inneholder Sennep, Egg)

1 pakke

Yoghurt

(Inneholder Melk)

1 pose

Bladpersille

10 g

Finrevet ost

(Inneholder Melk, Egg)

1 stk

Salat

1 stk

Tomat

1 stk

Rødløk

300 g

Poteter

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier930 kcal
Energi (kj)3893 kj
Fett35.4 g
Mettet fett6.8 g
Karbohydrater103.5 g
Sukker10.6 g
Protein46.9 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Stek poteter
1

Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Skjær poteter (uskrellet) i 1 cm skiver. Fordel poteter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje*, krydre med en stor klype salt* og pepper* og bland godt. Stek i 15-18 min, til gylne. Snu potetene halvveis i steketiden.

Forbered grønnsaker
2

Skjær rødløk i tynne skiver. Riv hjertesalaten i små blader. Skjær tomat i tynne skiver. Finhakk persille.

Stek grønnsaker
3

Varm opp en skvett olivenolje* i en stekepanne på middels høy varme. Tilsett pulled beans, rødløk, hvitløksflørt og en klype salt* og pepper*. Stek i 3-4 min. Ta stekepannen av varmen.

Lag urtedressing
4

Bland yoghurt, persille, aioli, finrevet ost [½ pakke, 2P] og en skvett vann* i en skål. Krydre med en klype salt* og pepper*.

Varm tortillas
5

Pakk tortillabrød inn i folie. Når potetene har 5 min igjen, varm tortillas i ovnen i 4-5 min.

Server
6

Anrett et jevnt lag med bønner, løk, salat og tomat i midten av tortillaene. Drypp urtedressing over fyllet. Rull tortillas sammen til gyros. Server poteter på siden med resterende salat og tomat. Drypp resterende dressing over salaten eller server på siden. TIPS: Legg ferdigrullet gyros i en varm, tørr panne og stek i 10 sek på hver side.