Skip to main content
Vegetarian burrito bowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarian burrito bowl

Vegetarian burrito bowl

with fresh pico de gallo and basmati rice

Tags:
Under 650 kcal
Vegetar
Allergener:
Gluten
Gerste
Soja
Milk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Basmatiris

160 g

Vegetardeig

1 stk

Hvitløk

5 g

Tex-Mex

½ stk

Lime

2 stk

Tomat

½ stk

Rødløk

1 pose

Koriander

1 boks

Tomatpure

½ g

Chiliflak

1 boks

Mais

1 pakke

Yoghurt

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt (steg 1)

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 4)

½ ss

Olivenolje (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier617 kcal
Energi (kj)2580 kj
Fett17.2 g
Mettet fett4.4 g
Karbohydrater84 g
Sukker16.8 g
Fiber10.8 g
Protein27.4 g

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [3 dl | 6 dl] i en kjele. Tilsett ris og salt [½ ts | 1 ts], rør, dekk til med lokk og senk varmen til middels lav. La småkoke i 10 min. Fjern fra varmen og la stå tildekt i ytterligere 10 min. TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Finhakk eller press hvitløk. Skjær tomat i 1 cm biter. Finhakk rødløk [½ stk, 2P]. Grovhakk koriander. Skjær lime i båter. Fjern væske fra mais.

Lag pico de gallo
3

Bland sammen tomat, rødløk, halvparten av korianderen og en generøs skvett limesaft i en skål. Krydre med en klype salt og pepper.

Stek grønnsaker
4

Varm opp olivenolje [1 ss | 2 ss] i en stekepanne på middels høy varme. Brun vegetardeig i 1-2 min. Senk varmen til middels og tilsett mais, chili (bruk halvparten om du ikke liker sterk mat), en skvett limesaft, tex-mex og hvitløk. Stek i ytterligere 1-2 min. Tilsett tomatpuré, salt [½ ts | 1 ts] og en skvett vann. Rør godt og la småkoke i 2-3 min.  

Forbered rømme
5

Hell rømme i en skål og smak til med salt.

Servér
6

Anrett ris og vegetardeig i skåler. Hell over rømme og topp med pico de gallo og resterende koriander.