Skip to main content
Urtepanerte fiskepinner
Urtepanerte fiskepinner

Urtepanerte fiskepinner

med remulade-inspirert majones og fries

4.3
(781)

Dagens middag kan vi trygt si er en favoritt blant ungene, og kanskje skaper den gode minner for de voksne. Retten gir også street food-følelsen av ferie det kan være godt å kjenne på i en travel hverdag. Vi disker opp med pommes frites, frisk salat med spinat, eple og gulrotbånd vendt i olivenolje og persillepanerte fiskepinner av sei i raus størrelse. Vi lager også en remulade bestående av dill, majones og sennep – perfekt å dyppe både fiskepinner og fries i!

Tags:
Barnevennlig
Melkefri
Allergener:
Sennep
Egg
Gluten
Hvete
Fisk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

7.5 g

Sennep

(Inneholder: Sennep)

1 pose

Bladpersille

50 g

Majones

(Inneholder: Sennep, Egg)

1 stk

Eple

50 g

Panko paneringsmel

(Inneholder: Gluten, Hvete)

1 pose

Dill

30 g

Spinat

250 g

Sei

(Inneholder: Fisk)

1 stk

Gulrot

500 g

Poteter

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Sukker til dressing

¼ ts

Salt til salat

½ ss

Olje til salat

2 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

1

Egg til panering

Næringsinnhold

Kalorier710 kcal
Energi (kj)2971 kj
Fett26.3 g
Mettet fett3.5 g
Karbohydrater83.8 g
Sukker13.9 g
Fiber9.2 g
Protein35.7 g
Kolesterol0.1 mg
Natrium12.5 mg

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær poteter (uskrelt) i 1 cm staver.

Overfør til et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til mørt.

TIPS: Bruk ekstra brett hvis det blir trangt

Lag remulade
2

I mellomtiden, finhakk dill.

Bland dill, majones, sukker og sennep i en liten skål.

Lag salat
3

Skyll spinat.

Del eple i to, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.

Skrell gulrot til lange bånd med en skreller.

Tilsett spinat, gulrot, eple, salt og olivenolje i en mellomstor skål.

Bland sammen rett før servering.

Panér fiskepinner
4

I mellomtiden, finhakk persille.

Skjær hver fiskefilet i 3 like store fileter på eget skjærebrett. Krydre med en klype salt.

Bland mel, salt og en klype pepper i en dyp skål. Pisk egg i en ny dyp tallerken.Bland panko og persille i en tredje dyp tallerken.

Vend fiskepinner først i mel, så i egg og til sist i panko.

Sett til side på en tallerken.

TIPS: Hvis du ikke har egg, bruk 2 ss melk.

Stek fiskepinner
5

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek fiskepinner i 2-3 min på hver side, eller til gylne og gjennomstekte.

Sett til side på en tallerken dekket med kjøkkenpapir.

TIPS: Tilsett ekstra olje hvis fisken sitter fast.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt og melkehvitt.

Server
6

Anrett fiskepinner, salat og pommes frites på tallerkener.

Legg en klatt remulade på siden.