Tropisk kokospanerte kongereker
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tropisk kokospanerte kongereker

Tropisk kokospanerte kongereker

med sesamfries og tomat- og mangosalsa

Drøm deg vekk til varmere strøk med disse sprø kokospanerte kongerekene. Vi omfavner smaken av tropene i en frisk mangosalsa med tomat, koriander, lime og sjalottløk. Som tilbehør frister vi med gylne sesamdekte fries, og serverer det hele med en spicy srirachamajones som man kan dyppe både reker og fries i.

Allergener:
Sennep
Egg
Gluten
Hvete
Skalldyr
Soya
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Lime

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder Sennep, Egg)

1 stk

Sprøstekt løk

(Inneholder Gluten, Hvete)

25 g

Panko paneringsmel

(Inneholder Gluten, Hvete)

250 g

Kongereker

(Inneholder Skalldyr Kan inneholde Skalldyr)

1 stk

Sjalottløk

25 ml

Soyasaus

(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)

15 g

Revet kokos

(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)

100 g

Vegansk srirachamajones

1 stk

Tomat

1 pose

Koriander

500 g

Poteter

10 g

Sesamfrø

(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)

1 stk

Mango

Ikke inkludert i matkassen din

½ ts

Salt til poteter

¼ ts

Salt til reker

2 ss

Mel til panering

1

Egg til panering

1 ss

Olje til steking

1 ss

Olje til salsa

¼ ts

Salt til salsa

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier1128 kcal
Energi (kj)4721 kj
Fett66.5 g
Mettet fett14 g
Karbohydrater100 g
Sukker28.8 g
Protein32.9 g
Natrium707.8 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak fries
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær potet i 1 cm tynne fries.

Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt, Ginger Ninja og en klype pepper, og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

Topp ferdigstekte fries med sesamfrø og bland godt.

Bland mangosalsa
2

Grovhakk tomat.

Finhakk koriander.

Halver lime.

Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 2 cm store biter.

Finhakk sjalottløk.

Bland mango, tomat, koriander og sjalottløk i en mellomstor skål, og sett til side.

Paner reker
3

Knus sprøstekt løk i posen med en kjøtthammer eller en kjevle.

Tørk reker med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Tilsett mel i en dyp tallerken.

Pisk egg og soyasaus i en ny dyp tallerken.

Bland sprøstekt løk, revet kokos og panko i en tredje dyp tallerken.

Vend reker i mel, deretter i egg og til slutt i kokosblandingen.

Legg til side på en tallerken.

TIPS: Hvis du ikke har egg, kan du bruke 2 ss melk.

Stek reker
4

Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.

Stek reker i 2-3 min på hver side, til gylne og gjennomstekte.

Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.

Fullfør mangosalsa
5

Tilsett olivenolje, limesaft, salt og en klype pepper i skålen med salsa. Bland godt.

Server
6

Anrett fries, reker og salsa i dype tallerkener.

Topp med srirachamajones.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image