Drøm deg vekk til varmere strøk med disse sprø kokospanerte kongerekene. Vi omfavner smaken av tropene i en frisk mangosalsa med tomat, koriander, lime og sjalottløk. Som tilbehør frister vi med gylne sesamdekte fries, og serverer det hele med en spicy srirachamajones som man kan dyppe både reker og fries i.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Lime
5 g
Ginger Ninja
(Inneholder Sennep, Egg)
1 stk
Sprøstekt løk
(Inneholder Gluten, Hvete)
25 g
Panko paneringsmel
(Inneholder Gluten, Hvete)
250 g
Kongereker
(Inneholder Skalldyr Kan inneholde Skalldyr)
1 stk
Sjalottløk
25 ml
Soyasaus
(Inneholder Hvete, Soya, Gluten)
15 g
Revet kokos
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Hvete, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Bygg, Sesam)
100 g
Vegansk srirachamajones
1 stk
Tomat
1 pose
Koriander
500 g
Poteter
10 g
Sesamfrø
(Inneholder Sesam Kan inneholde Nøtter, Peanøtter)
1 stk
Mango
½ ts
Salt til poteter
¼ ts
Salt til reker
2 ss
Mel til panering
1
Egg til panering
1 ss
Olje til steking
1 ss
Olje til salsa
¼ ts
Salt til salsa
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær potet i 1 cm tynne fries.
Fordel potet på et stekebrett med bakepapir. Hell over en skvett olivenolje, krydre med salt, Ginger Ninja og en klype pepper, og bland godt.
Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.
Topp ferdigstekte fries med sesamfrø og bland godt.
Grovhakk tomat.
Finhakk koriander.
Halver lime.
Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær deretter i 2 cm store biter.
Finhakk sjalottløk.
Bland mango, tomat, koriander og sjalottløk i en mellomstor skål, og sett til side.
Knus sprøstekt løk i posen med en kjøtthammer eller en kjevle.
Tørk reker med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Tilsett mel i en dyp tallerken.
Pisk egg og soyasaus i en ny dyp tallerken.
Bland sprøstekt løk, revet kokos og panko i en tredje dyp tallerken.
Vend reker i mel, deretter i egg og til slutt i kokosblandingen.
Legg til side på en tallerken.
TIPS: Hvis du ikke har egg, kan du bruke 2 ss melk.
Dekk bunnen av en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels høy varme.
Stek reker i 2-3 min på hver side, til gylne og gjennomstekte.
Legg til side på en tallerken med kjøkkenpapir.
TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matt i midten.
Tilsett olivenolje, limesaft, salt og en klype pepper i skålen med salsa. Bland godt.
Anrett fries, reker og salsa i dype tallerkener.
Topp med srirachamajones.