Skip to main content
Toscansk rekespaghetti

Toscansk rekespaghetti

med soltørkede tomater og fersk ruccola

Italia har mye mer å by på enn pizza og lasagne. La deg inspirere av toskansk matkultur og tryll fram en fantastisk men rask spaghettirett. Vi steker soltørkede tomater, purre og reker, og lar dem småkoke i en herlig saus med chili, creme fraiche, basilikum, ost og middelhavskrydder. Deretter tilsetter vi spaghetti, frisk ruccola og tomat – og så er maten klar!

Tags:
Rask
Under 650 kcal
Spis meg først
Comfort Food
Allergener:
Melk
Skalldyr
Hvete
Gluten
Egg
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

50 g

Soltørkede tomater

75 ml

Creme fraiche

2 stk

Tomat

4 g

Middelhavsdrøm

150 g

Kongereker

2 stk

Hvitløk

180 g

Spaghetti

1 stk

Basilikum

20 g

Finrevet ost

40 g

Ruccola

4 g

Grønnsaksbuljong

1 g

Chiliflak

½ stk

Purre

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til steking

1 dl

Vann til saus

Næringsinnhold

Kalorier625 kcal
Energi (kj)2616 kj
Fett21.7 g
Mettet fett10.6 g
Karbohydrater76.1 g
Sukker11.8 g
Fiber6.8 g
Protein28.3 g
Kolesterol78 mg
Natrium448.5 mg
Potassium42.8 mg
Calcium20.4 mg
Iron0.5 mg

Framgangsmåte

Kok pasta
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Kok spaghetti i 8-9 min, eller til 'al dente'.

Hell av vannet og legg spaghettien tilbake i kjelen.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, grovhakk tomat og soltørkede tomater (hver for seg).

Riv basilikumblader i grove biter.

Finhakk eller press hvitløk.

Skyll ruccuola.

Halver og skjær purre i tynne skiver.

TIPS: Pass på at du skyller purreløken godt.

Stek reker
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek soltørkede tomater, purre og reker i 1-2 min på hver side, til gylne og gjennomstekte.

TIPS: Rekene er ferdige når de er rosa på utsiden og matt i midten.

Lag saus
4

Tilsett chiliflak, Middelhavsdrøm og hvitløk. Stek i 30 sek, til velduftende.

Senk til lav varme og tilsett creme fraiche, basilikum, vann, finrevet ost og grønnsaksbuljong.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Tilsett pasta
5

Vend spaghetti i sausen.

Tilsett ruccola og tomater i sausen rett før servering.

TIPS: Tilsett en skvett vann om spaghettien virker tørr.

Server
6

Fordel pasta i skåler.

Tilsett en skvett olivenolje om ønskelig.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image