Skip to main content
Sprø tofu i søt chili-glaze

Sprø tofu i søt chili-glaze

med sataynudler og limeduftende sesamsalat

Tofu kan smaksettes til det uendelige. Her ovnsbakes tofubiter i en lett panering, før de vendes i en søt chiliglaze. De asiatiske smakene kommer også godt fram i tilbehøret som består av nudler vendt i sataysaus, peanøtter og en syrlig agurk- og reddiksalat.

Tags:
Rask
Vegetar
Comfort Food
Allergener:
Soya
Hvete
Gluten
Peanøtter
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

180 g

Tofu

4 g

Ga-Laksa

40 g

Søt chilisaus

25 ml

Soyasaus

150 g

Udonnudler, tørkede

1 stk

Hvitløk

100 g

Sataysaus

10 g

Sesamfrø

10 ml

Sesamolje

1 stk

Lime

1 stk

Agurk

75 g

Reddiker

½ stk

Gulrot, Julienne

20 g

Saltede peanøtter

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Mel til panering

¼ ts

Salt til panering

¼ ts

Salt til salat

1.5 dl

Spart nudelvann

1 ss

Smør til saus

1 ss

Ketchup til glaze

Næringsinnhold

Kalorier837 kcal
Energi (kj)3504 kj
Fett34.5 g
Mettet fett9 g
Karbohydrater97.6 g
Sukker27.3 g
Fiber8.1 g
Protein31.3 g
Natrium225 mg
Calcium189 mg

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 240ºC/220ºC (varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Riv tofu i 2 cm store biter og tørk med kjøkkenpapir.

Bland tofu, Ga-Laksa, hvetemel, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.

Fordel tofu på et stekebrett med bakepapir og drypp over en skvett olivenolje.

Bak i ovnen i 15-20 min, eller til gylne.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

2

I mellomtiden, skjær agurk i tynne halvmåner.

Skjær reddiker i tynne skiver.

Halver lime.

Bland agurk, reddiker, gulrot, en skvett limesaft, sesamfrø, sesamolje, salt og en klype pepper i en stor skål.

Kok nudler
3

Kok nudler i 4-6 min, eller til myke.

Spar litt nudelvann i en kopp.

Hell av vannet og skyll nudlene i kaldt vann.

4

Finhakk eller press hvitløk.

Smelt smør i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.

Tilsett sataysaus, halvparten av soyasausen, nudelvann og en klype pepper. La småkoke i 1-2 min, til sausen er gjennomvarm.

Vend nudler i sausen.

5

Bland søt chilisaus, resterende soyasaus, ketchup og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.

Vend ovnsbakt tofu i glaze.

6

Anrett nudler og salat i skåler.

Topp nudler med tofu og dryss over peanøtter.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image