Tofu kan smaksettes til det uendelige. Her ovnsbakes tofubiter i en lett panering, før de vendes i en søt chiliglaze. De asiatiske smakene kommer også godt fram i tilbehøret som består av nudler vendt i sataysaus, peanøtter og en syrlig agurk- og reddiksalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
180 g
Tofu
4 g
Ga-Laksa
40 g
Søt chilisaus
25 ml
Soyasaus
150 g
Udonnudler, tørkede
1 stk
Hvitløk
100 g
Sataysaus
10 g
Sesamfrø
10 ml
Sesamolje
1 stk
Lime
1 stk
Agurk
75 g
Reddiker
½ stk
Gulrot, Julienne
20 g
Saltede peanøtter
1 ss
Mel til panering
¼ ts
Salt til panering
¼ ts
Salt til salat
1.5 dl
Spart nudelvann
1 ss
Smør til saus
1 ss
Ketchup til glaze
Forvarm ovnen til 240ºC/220ºC (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Riv tofu i 2 cm store biter og tørk med kjøkkenpapir.
Bland tofu, Ga-Laksa, hvetemel, salt og en klype pepper i en mellomstor skål.
Fordel tofu på et stekebrett med bakepapir og drypp over en skvett olivenolje.
Bak i ovnen i 15-20 min, eller til gylne.
TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.
I mellomtiden, skjær agurk i tynne halvmåner.
Skjær reddiker i tynne skiver.
Halver lime.
Bland agurk, reddiker, gulrot, en skvett limesaft, sesamfrø, sesamolje, salt og en klype pepper i en stor skål.
Kok nudler i 4-6 min, eller til myke.
Spar litt nudelvann i en kopp.
Hell av vannet og skyll nudlene i kaldt vann.
Finhakk eller press hvitløk.
Smelt smør i en stor stekepanne på middels høy varme.
Stek hvitløk i 30 sek, eller til velduftende.
Tilsett sataysaus, halvparten av soyasausen, nudelvann og en klype pepper. La småkoke i 1-2 min, til sausen er gjennomvarm.
Vend nudler i sausen.
Bland søt chilisaus, resterende soyasaus, ketchup og en klype salt og pepper i en mellomstor skål.
Vend ovnsbakt tofu i glaze.
Anrett nudler og salat i skåler.
Topp nudler med tofu og dryss over peanøtter.