Bli med på en kulinarisk reise til Thailand! Disk opp veganske nuggets vendt i vår egen røde karripasta - krydret, aromatisk og skikkelig godt etter en runde i ovnen. Vi serverer dem på en seng luftig ris med en frisk og saftig mangosalat som gir en fin balanse mellom sødme og syrlighet, og topper det hele med asiatisk majones, vårløk og et dryss sesamfrø.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
200 g
Veganske Nuggets
½ stk
Mango
1 stk
Agurk
1 g
Chiliflak
1 stk
Lime
1 stk
Vårløk
10 g
Sesamfrø
10 g
Ingefærpasta
15 g
Rød karripasta
25 g
Vegansk asiatisk majones
1 stk
Pak choi
150 g
Langkornet hvit ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ss
Olje til marinade
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med vann.
Tilsett ris og salt. Senk til middels lav varme, og la putre under lokk i 14 min.
Ta kjelen av varmen og la hvile under lokk i 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.
Bland nuggets, olivenolje og rød karripasta i en stor skål.
Skjær pak choi i kvarter.
Fordel nuggets og pak choi på et stekebrett med bakepapir. Drypp en skvett olivenolje over pak choi og krydre med en klupe salt.
Bak i ovnen i 12 min, eller til nuggets er gylne og sprø og pak choi har myknet.
I mellomtiden, grovhakk agurk.
Halver lime.
Skrell mango og del i to på hver side av stenen. Skjær i 1 cm store biter.
Bland mango, ingefærpasta, agurk, en skvettt limesaft, chiliflak og en klype salt i en stor skål.
Skjær vårløk i tynne skiver.
TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.
Anrett ris, mangosalat og pak choi i dype tallerkener.
Topp ris med nuggets og asiatisk majones.
Dryss over sesamfrø og vårløk.