Skip to main content
Thai-inspirert kokos- og kyllingsuppe
Thai-inspirert kokos- og kyllingsuppe

Thai-inspirert kokos- og kyllingsuppe

med sitrongress og fersk koriander

Kjenn smaken av Asia med de fargerike og varierende smakene i vår thai-inspirerte kyllingsuppe med kokosmelk, sitrongress og massevis av herlige grønnsaker. Denne krydrede retten byr på en perfekt kombinasjon av ferske ingredienser og er perfekt for et raskt og velsmakende måltid.

Tags:
Rask
Under 650 kcal
Melkefri
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

300 g

Kyllingbryst

180 ml

Kokosmelk

1 stk

Sitrongress

1 stk

Lime

25 ml

Soyasaus

1 stk

Koriander

½ g

Chiliflak

1 stk

Paprika

1 stk

Løk

40 g

Grønn karripasta

1 stk

Gulrot

4 g

Kyllingbuljong

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til kjøtt

½ ss

Olje til steking

1 ss

Mel til suppe

2 dl

Vann til suppe

¼ ts

Salt til suppe

1.5 ss

Olje til chiliolje

Næringsinnhold

Kalorier556 kcal
Energi (kj)2328 kj
Fett31.5 g
Mettet fett16.1 g
Karbohydrater24.7 g
Sukker13.4 g
Fiber6.1 g
Protein38.9 g
Natrium392.9 mg
Potassium36 mg
Calcium3.7 mg
Iron0.4 mg

Framgangsmåte

Stek kylling
1

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kylling og krydre med salt. Stek i 2 min per side, eller til brunet.

Senk til middels varme og stek videre i 5-6 min per side, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, bank sitrongress med en kjevle.

Skjær løk i tynne skiver.

Skjær gulrot i halvmåner.

Skjær paprika i 2 cm store biter.

Varm opp olivenolje i en stor kjele på middels høy varme.

Stek løk, gulrot, sitrongress og paprika i 3-4 min, eller til noe myknet.

Lag suppe
3

Tilsett grønn karripasta og mel. Stek under omrøring i 30 sek, til velduftende.

Tilset kokosmelk, vann, salt, soyasaus og kyllingbuljong.

Senk til middels varme, dekk til med lokk og småkoke i 8-10 min.

Bland lime- og chiliolje
4

I mellomtiden, finhakk koriander.

Halver lime.

Bland koriander, en skvett limesaft, olivenolje, chiliflak, en klype salt og pepper i en liten skål.

TIPS: Tilsett chiliflak etter smak - det er sterkt.

Tilsett kylling
5

Legg ferdigstekt kylling over i en skål.

Bruk to gafler til å rive kylling i mindre biter, og tilsett i kjelen med suppe.

Ta ut sitrongress fra suppen rett før servering.

Server
6

Anrett suppe i skåler.

Topp med lime- og chiliolje.