Salat niçoise er en tradisjonell rett fra den franske riviera. Vi byr på vår egen tvist på klassikeren, og serverer pannestekt ørret på en seng av kokt, smørvendt potet, syltet sjalottløk og en frisk salat. En kremet dilldressing er prikken over i-en.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
400 g
Småpoteter
250 g
Ørret
(Inneholder: Fisk)
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder: Sulfitter)
60 g
Salatblanding
1 stk
Agurk
75 ml
Rømme
(Inneholder: Melk)
1 stk
Dill
1 stk
Sitron
15 g
Sennep
(Inneholder: Sennep)
½ stk
Fennikel
1 stk
Sjalottløk
1 ss
Smør til poteter
½ ts
Sukker til sylting
1 ss
Vann til sylting
¼ ts
Salt til sylting
½ ss
Vann til saus
¼ ts
Salt til saus
2 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
¼ ts
Sukker til salat
¼ ts
Salt til fisk
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og la svalne noe. Halver potet og legg dem tilbake i kjelen.
Tilsett smør og en klype salt og pepper. Sett til side under lokk.
Skjær sjalottløk i tynne, halve skiver.
Bland hvitvinseddik, sukker, vann og salt i en liten skål.
Vend løk i laken og sett skålen til side.
Hell av laken før servering.
Finhakk dill.
Bland rømme, dill, vann, salt og en klype pepper i en liten skål. Sett til side.
Halver sitron.
Skyll salatblanding.
Halver fennikel og skrell med en potetskreller på langs. Finhakk den siste biten og kast stilken.
Skjær agurk i 2 cm store biter.
Bland en stor skvett sitronsaft, olivenolje, sennep, salt, sukker og en klype pepper i en stor skål.
Vend salatblanding, fennikel og agurk i dressingen.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Stek fisk med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Anrett salat, potet og syltet løk i skåler.
Topp med fisk og en klatt dilldressing.