Skip to main content
Nordisk salat niçoise og stekt ørret
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nordisk salat niçoise og stekt ørret

Nordisk salat niçoise og stekt ørret

med syltet sjalottløk og kremet dilldressing

Salat niçoise er en tradisjonell rett fra den franske riviera. Vi byr på vår egen tvist på klassikeren, og serverer pannestekt ørret på en seng av kokt, smørvendt potet, syltet sjalottløk og en frisk salat. En kremet dilldressing er prikken over i-en.

Tags:
Rask
Under 50g karbo
Hvetefri
Spis meg først
Allergener:
Fisk
Sulfitter
Melk
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g

Småpoteter

250 g

Ørret

(Inneholder: Fisk)

12 ml

Hvitvinseddik

(Inneholder: Sulfitter)

60 g

Salatblanding

1 stk

Agurk

75 ml

Rømme

(Inneholder: Melk)

1 stk

Dill

1 stk

Sitron

15 g

Sennep

(Inneholder: Sennep)

½ stk

Fennikel

1 stk

Sjalottløk

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Smør til poteter

½ ts

Sukker til sylting

1 ss

Vann til sylting

¼ ts

Salt til sylting

½ ss

Vann til saus

¼ ts

Salt til saus

2 ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

¼ ts

Sukker til salat

¼ ts

Salt til fisk

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier669 kcal
Energi (kj)2800 kj
Fett39.1 g
Mettet fett9.2 g
Karbohydrater44.1 g
Sukker9.9 g
Protein32.5 g
Natrium0 mg

Framgangsmåte

Kok potet
1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.

Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.

Hell av vannet og la svalne noe. Halver potet og legg dem tilbake i kjelen.

Tilsett smør og en klype salt og pepper. Sett til side under lokk.

Sylt sjalottløk
2

Skjær sjalottløk i tynne, halve skiver.

Bland hvitvinseddik, sukker, vann og salt i en liten skål.

Vend løk i laken og sett skålen til side.

Hell av laken før servering.

Bland dilldressing
3

Finhakk dill.

Bland rømme, dill, vann, salt og en klype pepper i en liten skål. Sett til side.

Bland salat
4

Halver sitron.

Skyll salatblanding.

Halver fennikel og skrell med en potetskreller på langs. Finhakk den siste biten og kast stilken.

Skjær agurk i 2 cm store biter.

Bland en stor skvett sitronsaft, olivenolje, sennep, salt, sukker og en klype pepper i en stor skål.

Vend salatblanding, fennikel og agurk i dressingen.

Stek fisk
5

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Stek fisk med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Server
6

Anrett salat, potet og syltet løk i skåler.

Topp med fisk og en klatt dilldressing.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image