Salat niçoise er en tradisjonell rett fra den franske riviera. Vi byr på vår egen tvist på klassikeren, og serverer pannestekt ørret på en seng av kokt, smørvendt potet, syltet rødløk og en frisk salat. En kremet dilldressing er prikken over i-en.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
400 g
Småpoteter
250 g
Ørret
(Inneholder Fisk)
½ stk
Rødløk
12 ml
Hvitvinseddik
(Inneholder Sulfitter)
60 g
Salatblanding
½ stk
Agurk
75 ml
Rømme
(Inneholder Melk)
1 pose
Dill
1 stk
Sitron
15 g
Sennep
(Inneholder Sennep)
1 ss
Smør til poteter
¼ ts
Salt til fisk
½ ts
Sukker til sylting
¼ ts
Salt til sylting
1 ss
Vann til sylting
2 ss
Olje til salat
¼ ts
Salt til salat
¼ ts
Sukker til salat
¼ ts
Salt til saus
½ ss
Vann til saus
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet og la svalne noe. Halver potet og legg dem tilbake i kjelen.
Tilsett smør og en klype salt og pepper. Sett til side under lokk.
Halver rødløk og skjær i tynne skiver.
Bland hvitvinseddik, sukker, vann og salt i en liten skål.
Vend løk i laken og sett skålen til side.
Hell av laken før servering.
Finhakk dill.
Bland rømme, dill, vann, salt og en klype pepper i en liten skål. Sett til side.
Halver sitron.
Skyll salatblanding.
Skjær agurk i 2 cm store biter.
Bland en stor skvett sitronsaft, olivenolje, sennep, salt, sukker og en klype pepper i en stor skål.
Vend salatblanding og agurk i dressingen.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk fisk med kjøkkenpapir og krydre med salt.
Stek fisk med skinnsiden ned i 3-4 min. Snu og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.
TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Anrett salat, potet og syltet rødløk i skåler.
Topp med fisk og en klatt dilldressing.