Skip to main content
Teriyaki laksebowl

Teriyaki laksebowl

med sprø grønnsaker og sesammajones

Her har du det perfekte måltidet når det skal gå litt kjapt og smake godt. Sprø pannestekt laks vendt i teriyakisaus, dampet ris, frisk kålblanding og agurk med en skvett lime og et dryss sesamfrø og en rund og god sesammajones.

Tags:
Superrask
Rask
Melkefri
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvete
Soya
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

150 g

Langkornet hvit ris

300 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

1 stk

Agurk

½ stk

Lime

150 g

Kålblanding

75 g

Teriyakisaus

(Inneholder: Gluten, Hvete, Soya)

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter)

50 g

Vegansk sesammajones

(Inneholder: Gluten, Hvete, Soya, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

3 dl

Vann (steg 1)

½ ts

Salt (steg 1)

Næringsinnhold

Kalorier880 kcal
Energi (kj)3682 kj
Fett43.4 g
Mettet fett6.6 g
Karbohydrater80.1 g
Sukker15.1 g
Fiber4.6 g
Protein40 g
Iron0.3 mg

Redskaper

Stekepanne
Kasserolle

Framgangsmåte

Kok ris
1

Kok opp vann [2,5 dl | 5 dl] i en mellomstor kjele med lokk.

Tilsett ris og salt [1/2 ts | 1 ts]. Senk varmen til middels lav og la putre under lokk i 11 min. Fjern fra varmen og la stå med lokk til servering.

TIPS: Ikke fjern lokket mens risen hviler! 

Stek fisk
2

I mellomtiden, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt.

Stek med skinnsiden ned i 3-4 min. Vend og stek videre i 3-5 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet får en matt farge.

Lag saus
3

I mellomtiden, grovhakk agurk.

Skjær lime [1/2 stk, 2P] i to.

Når fisken er ferdigstekt, tilsett teriyakisaus og en skvett vann i pannen.

Vend fisk i sausen.

Server
4

Anrett ris i skåler.

Topp med teriyakilaks, kålblanding og agurk i seksjoner.

Krydre agurk med en klype salt.

Drypp litt limesaft og olivenolje over kålen.

Strø sesamfrø over agurk og laks.

Server med en klatt sesammajones.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image