topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tagliatelle og kongereker

Tagliatelle og kongereker

med soltørkede tomater og pinjekjerner

I dag kan vi friste med en nydelig tagliatellerett med kongereker og soltørkede tomater. Pastaen serveres med en syrlig smør- og sitronsaus, som harmonerer godt med kongereker. Retten toppes med en ruccolasalat for å balansere smakene.

Tags:
Rask
Spis meg først
Allergener:
Melk
Skalldyr
Egg
Gluten
Hvete
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk

Hvitløk

150 ml

Matfløte

(Inneholder: Melk)

½ stk

Squash

½ stk

Rød chili

1 stk

Sitron

1 pose

Basilikum

250 g

Kongereker

(Inneholder: Skalldyr Kan inneholde spor av: Skalldyr)

50 g

Soltørkede tomater

20 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde spor av: Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

250 g

Tagliatelle

(Inneholder: Egg, Gluten, Hvete Kan inneholde spor av: Soya, Egg, Sennep)

40 g

Ruccola

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olje til steking

1 ss

Smør til steking

½ ss

Olje til grønnsaker

¼ ts

Salt til grønnsaker

1 dl

Spart pastavann

½ ss

Olje til salat

¼ ts

Salt til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Energi (kj)3655 kj
Kalorier874 kcal
Fett44.8 g
Mettet fett16.5 g
Karbohydrater86 g
Sukker10.8 g
Protein34.6 g
Natrium1083 mg

Framgangsmåte

Forbered grønnsaker
1

Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Finhakk eller press hvitløk.
Del chili på langs, fjern frø og hakk.
Halver sitron.

Rist pinjekjerner
2

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme.

Rist pinjekjerner i 3-4 min, eller til gylne. Sett til side i en skål.

Stek reker
3

Varm opp en skvett olivenolje i samme stekepanne.

Tilsett kongereker og krydre med en klype salt. Stek i 1-2 min på hver side, til gjennomstekte.

Tilsett smør, hvitløk, chili og en stor skvett sitronsaft. Stek i 30 sek, eller til velduftende.

Sett til side i en skål og dekk over med folie.

TIPS: Rekene er gjennomstekte når de er rosa på utsiden og matte i midten.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Lag saus
4

Grovhakk squash og soltørket tomat.

Skyll ruccola.

Grovhakk basilikum.

Varm opp samme stekepanne med en skvett olivenolje på middels høy varme.

Stek squash, salt og soltørket tomat i 4-5 min, til myknet.

Tilsett grønnsaksbuljong og matfløte, og bland sammen.

Senk til middels varme.

Kok tagliatelle
5

I mellomtiden, kok tagliatelle i 2-3 min, eller til 'al dente'.

Spar litt pastavann i en kopp og hell av resten.

Tilsett tagliatelle, basilikum og pastavann i stekepannen, og bland sammen.

Rett før servering, bland ruccola, pinjekjerner, olivenolje og salt i en stor skål.

TIPS: Kokevannet skal være like salt som sjøvann.

TIPS: ‘Al dente’ betyr at pastaen er myk med litt tyggemotstand.

TIPS: Tilsett mer pastavann om pastaen ser tørr ut.

Server
6

Anrett pasta i skåler.

Legg reker på toppen, og drypp over med smør- og sitronsaus.

Topp med ruccolasalat.