Cottage pie med kjøttdeig og søtpotet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cottage pie med kjøttdeig og søtpotet

Cottage pie med kjøttdeig og søtpotet

med smeltet gouda og persille

Cottage pie er en engelsk klassiker som består av en kjøttdeigsaus toppet med potetmos. Vi piffer opp vår variant med søtpotet og mais, og smakssetter kjøttdeigsausen med røkt paprikapulver. Gratengen toppes med gouda som smelter i ovnen, og serveres med et dryss persille og en frisk gulrotsalat.

Allergener:
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

225 g

Søtpotet

250 g

Bakepotet

250 g

Kjøttdeig av storfe

½ stk

Løk

1 g

Mais

1 stk

Tomatpure

4 g

Røkt paprikapulver

4 g

Panamat

50 g

Revet gouda

(Inneholder: Melk)

1 stk

Bladpersille

1 stk

Gulrot

1 stk

Vårløk

Ikke inkludert i matkassen din

3 ss

Melk til mos

¼ ts

Salt til mos

1 ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til kjøtt

1 dl

Vann til kjøtt

1 ss

Olje til salat

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier788 kcal
Energi (kj)3295 kj
Fett41.2 g
Mettet fett15.5 g
Karbohydrater62.5 g
Sukker16.7 g
Protein39.9 g
Natrium67.7 mg

Framgangsmåte

Lag mos
1

Forvarm ovnen til 220ºC/200ºC (varmluft).

Kok opp en stor kjele med saltet vann.

Skrell og skjær potet og søtpotet i 2 cm store biter.

Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv. Hell av vannet og mos potet med melk, Panamat, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.

TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.

Forbered grønnsaker
2

I mellomtiden, grovhakk løk og persille.

Hell væske av mais.

Skjær vårløk i tynne skiver.

Stek kjøttdeig
3

Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tilsett kjøttdeig og løk, krydre med salt og stek i 2-3 min, eller til brunet.

Tilsett mais, røkt paprikapulver, vann og tomatpure. Stek videre i 2-3 min.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Forbered grateng
4

Legg kjøttdeigblanding over i en ildfast form.

Dekk med et lag potetmos og topp med gouda.

Ovnsbak grateng
5

Ovnsbak grateng i 8-10 min, eller til gyllen.

Garner ferdig grateng med halvparten av persille.

I mellomtiden, skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.

Bland gulrot, resterende persille, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.

Server
6

Anrett grateng på tallerkener og garner med vårløk.

Server med gulrotsalat.