Cottage pie er en engelsk klassiker som består av en kjøttdeigsaus toppet med potetmos. Vi piffer opp vår variant med søtpotet og mais, og smakssetter kjøttdeigsausen med røkt paprikapulver. Gratengen toppes med gouda som smelter i ovnen, og serveres med et dryss persille og en frisk gulrotsalat.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
225 g
Søtpotet
250 g
Bakepotet
250 g
Kjøttdeig av storfe
½ stk
Løk
1 g
Mais
1 stk
Tomatpure
4 g
Røkt paprikapulver
4 g
Panamat
50 g
Revet gouda
(Inneholder: Melk)
1 stk
Bladpersille
1 stk
Gulrot
1 stk
Vårløk
3 ss
Melk til mos
¼ ts
Salt til mos
1 ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til kjøtt
1 dl
Vann til kjøtt
1 ss
Olje til salat
Forvarm ovnen til 220ºC/200ºC (varmluft).
Kok opp en stor kjele med saltet vann.
Skrell og skjær potet og søtpotet i 2 cm store biter.
Kok potet i 11-13 min, eller til de enkelt kan deles med kniv. Hell av vannet og mos potet med melk, Panamat, salt og en klype pepper i kjelen. Sett til side under lokk.
TIPS: Tilsett en klatt smør for å gjøre mosen ekstra kremet.
I mellomtiden, grovhakk løk og persille.
Hell væske av mais.
Skjær vårløk i tynne skiver.
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tilsett kjøttdeig og løk, krydre med salt og stek i 2-3 min, eller til brunet.
Tilsett mais, røkt paprikapulver, vann og tomatpure. Stek videre i 2-3 min.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.
Legg kjøttdeigblanding over i en ildfast form.
Dekk med et lag potetmos og topp med gouda.
Ovnsbak grateng i 8-10 min, eller til gyllen.
Garner ferdig grateng med halvparten av persille.
I mellomtiden, skrell gulrot i lange bånd med en potetskreller. Finhakk den siste biten.
Bland gulrot, resterende persille, olivenolje, salt og en klype pepper i en stor skål.
Anrett grateng på tallerkener og garner med vårløk.
Server med gulrotsalat.