Iblant er det enkle ofte det beste, og derfor byr vi på en oppskrift med kjøtt, saus og poteter. Vi bruner og ovnssteker svinefilet, og lager en fyldig sennepssaus med fløte, honning og hvitløk. Kjøttet serveres med mørkokte poteter vendt i dill og en sprø epleslaw som tilbehør.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
12.5 g
Honning
12 g
Grov sennep
(Inneholder: Sennep)
250 g
Svinefilet
4 g
Kyllingbuljong
150 ml
Matfløte
(Inneholder: Melk)
500 g
Poteter
1 stk
Hvitløk
75 g
Strimlet salat (kål, savoy, gulrot)
1 stk
Dill
1 stk
Eple
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann.
Halver potet (uskrelt).
Kok potet i 12-15 min, eller til de enkelt kan deles med kniv.
Hell av vannet, og sett til side under lokk.
Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
Tilsett kjøtt og krydre med en klype salt.
Stek i 2 min per side, til brunet.
Legg over på et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 10-13 min.
Ta ut kjøttet, pakk inn i folie og la hvile til servering.
TIPS: Kjøttet er ferdig når det er uten antydninger av rødt.
I mellomtiden, grovhakk dill.
Finhakk eller press hvitløk.
Halver eple, fjern kjerne og skjær i tynne skiver.
Bland hvitløk, honning, sennep og en skvett vann i en liten skål.
Bland eple, salatblanding og en klype salt og pepper i en stor skål. Tilsett eventuelt en skvett olivenolje.
Tørk av stekepannen og varm den opp på middels varme.
Tilsett honning- og sennepsblanding, kyllingbuljong, matfløte og eventuell sky fra folie med kjøtt. La putre under omrøring i 2-3 min, til gjennomvarmt.
Skjær kjøtt i tynne skiver.
Bland potet med dill (spar litt til garnering), en klype salt og pepper rett før servering. Tilsett en klatt smør om ønskelig.
Anrett kjøtt, potet og epleslaw på tallerkener.
Garner med resterende dill og øs over honning- og sennepssaus.