Sterk limebakt hyse
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sterk limebakt hyse

Sterk limebakt hyse

med ovnsbakte grønnsaker og røkt majones

Dagens middag tar oss med til Sør-Amerika, og vi skal tilberede en lekker limebakt hyse med krydrede elementer. Vi ovnsbaker en uslåelig kombinasjon av grønnsaker – gulrot, potet, løk og mais – som vi krydrer godt med vårt Tex-Mex-krydder fra verdensdelen. Hysa skal også Tex-Mex-krydres og ovnsbakes sammen med limeringer for ekstra god smak. Som deilig tilbehør lager vi en frisk chimichurri, en kald urtesaus med persille, koriander og chili som blandes med grønnsakene, og en smakfull dressing med majones og røkt paprika som passer perfekt til de øvrige ingrediensene.

Tags:
Under 650 kcal
Hvetefri
Melkefri
Allergener:
Fisk
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

250 g

Hyse

(Inneholder Fisk)

1 boks

Mais

2 stk

Gulrot

1 stk

Rødløk

300 g

Poteter

10 g

Tex-Mex

4 g

Røkt paprikapulver

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 stk

Lime

1 pose

Koriander

½ g

Chiliflak

1 pose

Bladpersille

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt (steg 3)

1 ss

Vann (steg 3)

1 ss

Olivenolje (steg 3)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier618 kcal
Energi (kj)2587 kj
Fett28.9 g
Mettet fett3.7 g
Karbohydrater50.5 g
Sukker16.9 g
Protein36.4 g
Natrium0.2 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekebrett

Framgangsmåte

Ovnsbak grønnsaker
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skjær gulrot og poteter (uskrelt) i 2 cm biter. 

Skjær rødløk i 2 cm båter.

Overfør grønnsaker til et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper, halvparten av Tex-Mex og halvparten av røkt paprikapulver. Bland godt. 

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til møre. 

Forbered fisk
2

I mellomtiden, skjær lime i tynne skiver.

Tørk fisk lett med kjøkkenpapir. Krydre med en klype salt og pepper og resterende Tex-Mex. 

Overfør til en ildfast form med bakepapir. Legg limeskiver på toppen. 

Sett til side.

Lag chimichurri
3

Finhakk koriander og persille.

Bland urtene sammen med chiliflak [1/2 pose, 2P], salt [1/4 ts | 1/2 ts], vann [1 ss | 2 ss] og olivenolje [1 ss | 2 ss] i en liten skål. Sett til side.

Hell væske fra mais.

TIPS: Tilsett chili etter smak - det er sterkt.

Ovnsbak fisk
4

Når grønnsakene har 15 min igjen, bland mais sammen med grønnsakene på stekebrettet, og bak ut tiden.

Sett fisk inn i ovnen og bak i 12-15 min, eller til gyllen og gjennomstekt.

TIPS: Fisken er ferdig når kjøttet flaker seg og får en melkehvit farge.

Lag paprikamajones
5

I mellomtidne, bland majones og resterende røkt paprikapulver i en liten skål.

Rett før servering, bland chimichurri sammen med de ovnsbakte grønnsakene.

Server
6

Anrett ovnsbakte grønnsaker i dype tallerkener. 

Topp med fisk og en klatt paprikamajones.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image