'Steak frites' og bearnaisemajones
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
'Steak frites' og bearnaisemajones

'Steak frites' og bearnaisemajones

med grønne bønner og hvitløkssmør

I dag skal vi lage en skikkelig god middag som består av mør biff med hvitløkssmør, timianbakte poteter, sitronstekte grønne bønner med pinjekjerner, kremet bearnaisemajones og fersk persille. Unn deg noe ekstra godt i hverdagen!

Tags:
Hvetefri
Allergener:
Egg
Sennep

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
VanskelighetsgradEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

500 g

Poteter

1 stk

Hvitløk

300 g

Ytrefilet av storfe

½ pose

Bladpersille

150 g

Grønne bønner

50 g

Majones

(Inneholder Egg, Sennep)

1 pose

Estragon

30 g

Sennep

(Inneholder Sennep)

1 pose

Timian

½ stk

Sitron

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde Hvete, Nøtter, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Sukker (steg 4)

2 ss

Vann (steg 5)

2 ss

Smør (steg 4)

sideBannerName

Næringsinnhold

Kalorier719 kcal
Energi (kj)3007 kj
Fett38.2 g
Mettet fett12.1 g
Karbohydrater52.7 g
Sukker7.5 g
Protein42.5 g
Natrium0 mg

Redskaper

Bakeplate
Stekepanne

Framgangsmåte

Lag pommes frites
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 
 
Ta smør og kjøtt ut av kjøleskapet, så det oppnår romtemperatur. Krydre kjøtt med en klype salt. 
 
Plukk timianblader. Skjær potet (uskrelt) i 1/2 cm tynne pommes frites. Fordel på et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med timian og en klype salt og pepper. Bland godt. 
 
Bak i ovnen i 25-30 min, til møre.

Forbered råvarer
2

Finhakk persille 1/2 stk, 2P.
 
Plukk og grovhakk estragon. 
 
Finhakk eller press hvitløk.
 
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i to. 
 
Skjær endene av grønne bønner.

Stek kjøtt
3

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på høy varme.
 
Brun kjøtt i 1 min på hver side. Senk varmen og stek videre i 1-2 min på hver side for medium-rare.
 
TIPS: Stek videre i 1-2 min for godt stekt. Pakk i folie og la hvile til servering

Lag saus
4

I mellomtiden, bland smør [2 ss | 4 ss], en klype salt, halvparten av sennepen, hvitløk og persille godt sammen i en liten skål. 
 
Bland majones, estragon, resterende sennep, sukker [1/4 ts | 1/2 ts], en skvett sitronsaft og en klype salt og pepper i en annen liten skål.

Stek grønne bønner
5

Vask stekepannen og varm opp på middels
høy varme. 
 
Rist pinjekjerner i 2-3 min, eller til gylne og
velduftende. Overfør til en liten skål. 
 
Tilsett grønne bønner, en skvett sitronsaft og
vann [2 ss | 4 ss] i stekepannen. Kok i 1-2 min, eller til vannet har fordampet. Tilsett en klype salt og pepper, og rør inn pinjekjerner rett før servering.

Server
6

Anrett pommes frites, biff og grønne bønner
på tallerkener. 
 
Legg en skje hvitløkssmør på kjøttet og hell
bearnaisemajones ved siden av pommes frites. 
 
Pynt med resterende persilleblader.