topBanner
Srirachakylling

Srirachakylling

med nuddelsalat

I dag lager vi en spennende middag som består av kylling stekt med sriracha- og soyasaus. Til den smakfulle kyllingen serveres en sprø nuddelsalat med gulrot, agurk, vårløk & asiatisk dressing, som vi topper med chili og cashewnøtter. Hvis det varme været frister, er denne retten også helt perfekt å ta med på piknik!

Tags:RaskSterk
Allergener:HveteSoyaNøtterSesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid15 minutes
15 minutes
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

25 ml

Soyasaus

(InneholderHvete, Soya)

1 stk

Agurk

1 stk

Gulrot

1 stk

Vårløk

½ stk

Chili

20 g

Cashewnøtter

(InneholderNøtter)

300 g

Strimlet kyllingbryst

20 g

Sriracha

150 g

Fullkornsnudler

(InneholderHvete)

40 g

Asiatisk dressing

(InneholderHvete, Soya, Sesam)

Ikke inkludert i matkassen din

1 ss

Olivenolje* (steg 5)

½ ts

Sukker* (steg 4)

1 ts

Vann* (steg 4)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Energi (kj)2781 kj
Kalorier665 kcal
Fett18.59 g
Mettet fett2.89 g
Karbohydrater71.59 g
Sukker14.88 g
Protein49.57 g
Natrium4.108 mg
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kok opp en mellomstor kjele med saltet vann. Riv gulrot. Rens agurk og grovhakk. Rens vårløk og skjær i tynne skiver. Halver chili [1/2 stk, 2P], ta ut frøene og skjær i tynne skiver. Grovhakk cashewnøtter.

2

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne ved middels høy varme. Stek kyllingstrimler i 4-5 min under omrøring, til gyldne. Krydre med en klype salt.

VIKTIG: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

3

Bland soyasaus, sriracha, vann [1 tsk | 2 tsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og en klype salt* i en liten skål. Tilsett srirachasaus til kyllingen og stek i ytterligere 2-3 min, til den har tyknet litt.

4

Tilsett nudler til det kokende vannet og kok i 1-2 min, eller til “al dente”. Hell av vannet og skyll under kaldt vann*.

5

Bland nudler, gulrot, agurk, vårløk (spar litt til pynt), asiatisk dressing, olivenolje [1 spsk | 2 spsk] og chili (spar litt til pynt) i en stor skål. Smak til med salt og pepper.

TIPS: Dropp chili hvis du ikke liker sterk mat.

6

Fordel nuddelsalat og kylling på tallerkener. Hell over saus. Topp med vårløk, chili og cashewnøtter.