
Det sørøst-asiatiske kjøkken kjennetegnes ved retter som er enkle å tilberede med forskjellige aromatiske komponenter, og dette er intet unntak. Fyll skåler med hvitløksduftende jasminris toppet med krydret svinekjøttdeig, pannestekte grønnsaker og avokadoskiver med asiatisk dressing. Enklere blir det ikke å lage asiatisk mat!
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
10 ml
Soyasaus
(Inneholder: Gluten, Soya)
50 g
Vegansk sesammajones
(Inneholder: Gluten, Soya, Sesam)
250 g
Svinekjøttdeig
150 g
Jasminris
1 stk
Pak choi
4 g
Ga-Laksa
1 stk
Hvitløk
1 stk
Gulrot
20 g
Asiatisk dressing
(Inneholder: Gluten, Soya, Sesam, Hvete)
1 stk
Avokado
½ ss
Olje til ris
3 dl
Vann til ris
½ ts
Salt til ris
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til grønnsaker
¼ ts
Salt til kjøtt
1 ts
Sukker til saus
¼ ts
Salt til saus

Finhakk eller press hvitløk.
Varm opp olivenolje i en kjele på middels varme. Stek hvitløk i 30 sek.
Tilsett ris, vann og salt og kok opp. Senk til lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.
TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

I mellomtiden, halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver.
Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.
Grovhakk pak choi.

Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.
Stek gulrot i 3-4 min.
Tilsett pak choi og stek i 2 min, eller til den faller litt sammen. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en skål.

Tilsett en skvett olivenolje om nødvendig i stekepannen og varm opp på middels høy varme.
Stek kjøttdeig krydret med Ga-Laksa og salt i 4-5 min.
VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Tilsett grønnsaker tilbake i stekepannen og tilsett soyasaus og sukker. Rør godt og stek i 1-2 min, til gjennomvarmt. Krydre med en klype salt og pepper.
VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!

Anrett hvitløksris i dype tallerkener.
Topp med kjøttdeig, stekte grønnsaker og sesammajones.
Garner med avokadoskiver og topp asiatisk dressing.

