Skip to main content
Sørøst-asiatisk svinekjøttbowl
Sørøst-asiatisk svinekjøttbowl

Sørøst-asiatisk svinekjøttbowl

med hvitløksris og stekte grønnsaker

Det sørøst-asiatiske kjøkken kjennetegnes ved retter som er enkle å tilberede med forskjellige aromatiske komponenter, og dette er intet unntak. Fyll skåler med hvitløksduftende jasminris toppet med krydret svinekjøttdeig, pannestekte grønnsaker og avokadoskiver med asiatisk dressing. Enklere blir det ikke å lage asiatisk mat!

Tags:
Rask
Melkefri
Barnevennlig
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Soya
Sesam
Hvete

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

10 ml

Soyasaus

(Inneholder: Gluten, Soya)

50 g

Vegansk sesammajones

(Inneholder: Gluten, Soya, Sesam)

250 g

Svinekjøttdeig

150 g

Jasminris

1 stk

Pak choi

4 g

Ga-Laksa

1 stk

Hvitløk

1 stk

Gulrot

20 g

Asiatisk dressing

(Inneholder: Gluten, Soya, Sesam, Hvete)

1 stk

Avokado

Ikke inkludert i matkassen din

½ ss

Olje til ris

3 dl

Vann til ris

½ ts

Salt til ris

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til grønnsaker

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ts

Sukker til saus

¼ ts

Salt til saus

Næringsinnhold

Kalorier1013 kcal
Energi (kj)4240 kj
Fett65.9 g
Mettet fett14.6 g
Karbohydrater79.7 g
Sukker14.1 g
Fiber6.7 g
Protein32.1 g
Natrium531 mg
Potassium532.4 mg
Calcium64.6 mg
Iron1 mg

Framgangsmåte

Kok hvitløksris
1

Finhakk eller press hvitløk.

Varm opp olivenolje i en kjele på middels varme. Stek hvitløk i 30 sek.

Tilsett ris, vann og salt og kok opp. Senk til lav varme og la småkoke under lokk i 12 min. Fjern fra varmen og la hvile under lokk i ytterligere 10 min.

TIPS: Ikke fjern lokket, risen skal dampes.

Forbered råvarer
2

I mellomtiden, halver avokado, fjern stein og grav ut innmaten med en skje. Skjær i tynne skiver.

Skjær gulrot (uskrelt) i tynne halvmåner.

Grovhakk pak choi.

Stek grønnsaker
3

Varm opp olivenolje i en stekepanne på middels høy varme.

Stek gulrot i 3-4 min.

Tilsett pak choi og stek i 2 min, eller til den faller litt sammen. Krydre med en klype salt og pepper. Overfør til en skål.

Stek kjøttdeig
4

Tilsett en skvett olivenolje om nødvendig i stekepannen og varm opp på middels høy varme.

Stek kjøttdeig krydret med Ga-Laksa og salt i 4-5 min.

VIKTIG: Kjøttdeigen er ferdig når den er uten antydninger av rødt.

Bland sammen
5

Tilsett grønnsaker tilbake i stekepannen og tilsett soyasaus og sukker. Rør godt og stek i 1-2 min, til gjennomvarmt. Krydre med en klype salt og pepper.

VIKTIG: Denne oppskriften bruker halve mengden av enkelte ingredienser - dobbeltsjekk ingredienslisten!

Server
6

Anrett hvitløksris i dype tallerkener.

Topp med kjøttdeig, stekte grønnsaker og sesammajones.

Garner med avokadoskiver og topp asiatisk dressing.