HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGnocchi I Basilikumsmør
topBanner
Gnocchi i basilikumsmør

Gnocchi i basilikumsmør

med ovnsbakt gresskar, grønnkål og hasselnøtter

Tags:Under 650 kcalVegetar
Allergener:NøtterglutenmelkEgg

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Forberedelsestid25 minutter
15 minutter
VanskelighetsgradMedium
Ingredienser
Antall porsjoner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antall porsjoner
2
4

½ stk

Butternutgresskar

½ stk

Squash

1 stk

Hvitløk

1 stk

Sitron

1 pose

Basilikum

20 g

Hasselnøtter

(InneholderNøtterKan inneholdesesam, peanøtter)

350 g

Gnocchi

(InneholderglutenKan inneholdesoya, sennep)

100 g

Grønnkål

20 g

Finrevet ost

(Inneholdermelk, Egg)

Ikke inkludert i matkassen din

2 ss

Vann* (steg 5)

1.5 ss

Smør* (steg 5)

Næringsinnhold
Næringsinnholdarrow down iconarrow down icon
Per porsjon
Per 100 gr
Kalorier581.6175 kcal
Energi (kj)2433.4878 kj
Fett20.766 g
Mettet fett8.7 g
Karbohydrater79.3061 g
Sukker5.1 g
Protein18.2784 g
Natrium0 mg
arrow down iconarrow down icon
Bakeplate
Stekepanne
Rivjern
Framgangsmåte
Framgangsmåtearrow up iconarrow up icon
1

Ta smør* [1 1/2 ss | 3 ss] ut av kjøleskapet. Kok opp vann i en vannkoker eller kjele. Sett ovnen på 240°C/220°C (varmluft). Del gresskar [½ stk, 2P] på midten, fjern frø og skjær i 1 cm terninger. Skjær squash i 1 cm tykke halve skiver. Fordel på et stekebrett med bakepapir. Drypp med en skvett olivenolje* og krydre med en stor klype salt* og pepper*. Bak i 20-25 min, eller inntil møre og gylne. 


2

Press eller finhakk hvitløk. Finhakk basilikum. Riv sitronskall og del sitron i to. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme. Tilsett hasselnøtter og rist i 3-4 min, inntil gylne, og deretter grovhakk. 


3

Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme og tilsett nok olivenolje* til at hele bunnen er dekket. Stek gnocchi under omrøring i 6-8 min, inntil gylne. Krydre med en klype salt* og pepper*. TIPS: Tilsett mer olje ved behov så gnocchi ikke sitter fast i pannen. TIPS: Gnocchi skal ikke kokes før steking. 


4

Når gnocchi er ferdig stekt, tilsett hvitløk og kål, og stek i 1 min. Bland ferdig ovnsbakte grønnsaker med gnocchi i stekepannen. 


5

Bland smør  [1 1/2 ss | 3 ss], sitronskall [1 ts | 2 ts], sitronsaft [1 ss | 2 ss], kokende vann* [2 ss | 4 ss], og basilikum (spar litt til pynt) i en liten skål. Rør rundt til smøret har smeltet. Tilsett basilikumsmør og revet hardost i stekepannen med gnocchi og bland godt sammen. Krydre med salt* og pepper*. 


6

Anrett gnocchi i skåler. Topp med resterende basilikum og hasselnøtter.