Det sies at man bør spise fisk minst én gang i uken, og det blir ingen sak med vår ovnsbakte sitronlaks! Fisken godgjør seg i en sitronduftende smørsaus og serveres med lune, ovnsbakt potet, paskinakk og brokkoli.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
1 stk
Hvitløk
250 g
Brokkoli
1 stk
Dill
4 g
Grønnsaksbuljong
(Inneholder: Selleri)
250 g
Laksefilet
(Inneholder: Fisk)
40 g
Aioli
(Inneholder: Sennep, Egg)
500 g
Poteter
10 g
Sesamfrø
(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter)
1 stk
Sitron
1 stk
Pastinakk
¼ ts
Salt til rotgrønnsaker
½ ss
Vann til saus
¼ ts
Salt til grønnsaker
½ ss
Olje til steking
¼ ts
Salt til fisk
1 ss
Smør til steking
Forvarm ovnen til 240°C/220°C varmluft.
Skjær potet og pastinakk (uskrelt) i 2 cm store biter.
Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.
Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gylne og myke.
TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.
Mens rotfruktene stekes, finhakk eller press hvitløk.
Grovhakk dill.
Halver sitron. Skjær den ene halvparten i tynne skiver.
Bland vann, grønnsaksbuljong, hvitløk, en stor skvett sitronsaft og dill i en skål.
Skjær brokkoli i 2 cm store biter.
Når det gjenstår 15 min av rotfruktenes steketid, fordel brokkoli på samme stekebrett. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.
Bak i ovnen i resterende tid.
Når det gjenstår 10 min av grønnsakenes steketid, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.
Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.
Stek laks med skinnsiden ned i 3-4 min.
Snu laksen og tilsett sitronbuljong og smør. Stek i ytterligere 3-5 min, til gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Anrett laks, rotfrukter og brokkoli på tallerkener.
Øs sitronbuljong over laks og garner med sitronskiver.
Topp grønnsaker med sesamfrø og server med en klatt aioli.