Skip to main content
Sitronstekt laks
Sitronstekt laks

Sitronstekt laks

med ovnsbakte grønnsaker og aioli

Det sies at man bør spise fisk minst én gang i uken, og det blir ingen sak med vår ovnsbakte sitronlaks! Fisken godgjør seg i en sitronduftende smørsaus og serveres med lune, ovnsbakt potet, paskinakk og brokkoli.

Tags:
Hvetefri
Barnevennlig
Allergener:
Selleri
Fisk
Sennep
Egg
Sesam

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
NivåMedium

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Hvitløk

250 g

Brokkoli

1 stk

Dill

4 g

Grønnsaksbuljong

(Inneholder: Selleri)

250 g

Laksefilet

(Inneholder: Fisk)

40 g

Aioli

(Inneholder: Sennep, Egg)

500 g

Poteter

10 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nøtter, Peanøtter)

1 stk

Sitron

1 stk

Pastinakk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til rotgrønnsaker

½ ss

Vann til saus

¼ ts

Salt til grønnsaker

½ ss

Olje til steking

¼ ts

Salt til fisk

1 ss

Smør til steking

Næringsinnhold

Kalorier839 kcal
Energi (kj)3511 kj
Fett47.6 g
Mettet fett10 g
Karbohydrater65.7 g
Sukker12.3 g
Fiber12.8 g
Protein38 g
Kolesterol100 mg
Natrium465.5 mg
Potassium563.8 mg
Calcium9.3 mg
Iron0.4 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak poteter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C varmluft.

Skjær potet og pastinakk (uskrelt) i 2 cm store biter.

Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med en klype salt og pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 20-30 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Bland sitronbuljong
2

Mens rotfruktene stekes, finhakk eller press hvitløk.

Grovhakk dill.

Halver sitron. Skjær den ene halvparten i tynne skiver.

Bland vann, grønnsaksbuljong, hvitløk, en stor skvett sitronsaft og dill i en skål.

Ovnsbak brokkoli
3

Skjær brokkoli i 2 cm store biter.

Når det gjenstår 15 min av rotfruktenes steketid, fordel brokkoli på samme stekebrett. Drypp over en skvett olivenolje og krydre med en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i resterende tid.

Stek laks
4

Når det gjenstår 10 min av grønnsakenes steketid, varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Tørk laks med kjøkkenpapir og krydre med en klype salt.

Stek laks med skinnsiden ned i 3-4 min.

Tilsett sitronbuljong
5

Snu laksen og tilsett sitronbuljong og smør. Stek i ytterligere 3-5 min, til gjennomstekt.

TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.

Server
6

Anrett laks, rotfrukter og brokkoli på tallerkener.

Øs sitronbuljong over laks og garner med sitronskiver.

Topp grønnsaker med sesamfrø og server med en klatt aioli.