Lyst på laks og poteter til middag? I dag skal vi lage en nydelig variant av klassikeren, hvor vi dekker laksen i sitron og baker den i ovnen. Tilbehøret i dag er ovnsbakte poteter, reddiksalat med ruccola og gresskarkjerner, og en kremet dillyoghurt.
Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.
500 g
Poteter
½ g
Oregano, tørket
250 g
Laksefilet
(Inneholder Fisk)
½ stk
Sitron
75 g
Yoghurt
(Inneholder Melk)
½ pose
Dill
25 g
Majones
(Inneholder Egg, Sennep)
1 pakke
Gresskarkjerner
(Kan inneholde Nøtter, Peanøtter, Sesam)
75 g
Reddiker
40 g
Ruccola
½ ss
Olivenolje (steg 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skjær poteter (uskrelt) i 2 cm båter.
Fordel poteter på den ene siden av et stekebrett [2 brett, 4P] med bakepapir. Krydre med oregano [1/2 pakke, 2P] og en klype salt og pepper, og drypp over en skvett olivenolje. Bland godt. Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne.
Finhakk dill [1/2 pose, 2P].
Skjær reddiker i tynne skiver.
Skjær sitron [1/2 stk, 2P] i tynne skiver.
Skyll ruccola i et dørslag under kaldt vann.
Når potetene har 12 min igjen, tørk fisk med kjøkkenpapir.
Legg fisk med skinnet ned på den andre siden av stekebrettet. Drypp en skvett olivenolje over og krydre med en klype salt og pepper. Legg sitronbåter på fisken. Bak i ovnen i 9-10 min, eller til gjennomstekt.
TIPS: Laksen er ferdig når kjøttet er matt i midten.
Bland dill, yoghurt, majones og en klype salt og pepper i en liten skål.
Legg ruccola, reddiker, gresskarkjerner, olivenolje [1/2 ss | 1 ss] og en klype salt og pepper i en skål. Bland sammen rett før servering, så holder salaten seg frisk.
Anrett poteter, fisk og salat på tallerkener.
Hell en klatt dillyoghurt på siden og press en skvett sitronsaft over retten.