Skip to main content
Sesampanert kylling

Sesampanert kylling

med karrikrydrede rotfrukter og granateple

Kylling og potet kan tilberedes på utallige måter. Prøv denne spennende oppskriften proppet full av ulike smaker. Vi sesampanerer kylling, før vi lar den godgjøre seg i ovnen. Samtidig ovnsbaker vi rotfrukter krydret med våre egne krydderblandinger, Mild Mahal og Ginger Ninja, før vi vender de i smør og aprikoschutney. Server kyllingen på en seng av mild yoghurt, syrlig syltet rødløk og fersk spinat, og dryss over koriander og granateplefrø.

Tags:
Hvetefri
Under 650 kcal
Allergener:
Sennep
Egg
Melk
Sesam
Selleri

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk

Sitrusfrukt

25 g

Aprikoschutney

½ stk

Granateple

5 g

Ginger Ninja

(Inneholder: Sennep, Egg)

½ stk

Løk

1 stk

Koriander

300 g

Kyllingbryst

30 g

Spinat

75 g

Yoghurt

(Inneholder: Melk)

4 g

Mild Mahal

20 g

Sesamfrø

(Inneholder: Sesam Kan inneholde spor av: Nødder, Peanøtter)

1 stk

Knollselleri

(Inneholder: Selleri)

2 stk

Pastinakk

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til rotgrønnsaker

½ ts

Sukker til sylting

1 ss

Vann til sylting

¼ ts

Salt til kjøtt

1 ss

Smør til rotgrønnsaker

Næringsinnhold

Kalorier558 kcal
Energi (kj)2334 kj
Fett19.7 g
Mettet fett8.3 g
Karbohydrater52 g
Sukker26.5 g
Protein42.9 g
Natrium34.5 mg

Framgangsmåte

Ovnsbak rotfrukter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skrell og skjær knollselleri og pastinakk i 3 cm store biter.

Fordel rotfrukter på et stekebrett med bakepapir. Bland med en skvett olivenolje, Ginger Ninja, Mild Mahal og en klype salt og pepper.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

Sylt rødløk
2

I mellomtiden, skyll spinat.

Grovhakk koriander.

Halver rødløk og skjær i tynne skiver.

Halver sitrusfrukt.

Bland sitrusfruktsaft, sukker, vann og en klype salt i en liten skål. Vend rødkål i laken og sett til side.

Hell lake fra rødløk over i en liten skål rett før servering.

Brun kylling
3

Legg sesamfrø på en tallerken.

Tørk kylling med kjøkkenpapir og krydre med salt.

Vend kylling i sesamfrø.

Varm opp en skvett olivenolje i en stor stekepanne på middels høy varme.

Stek kylling i 2 min på hver side, eller til brunet.

Ovnsbak kylling
4

Legg kylling over på et stekebrett med bakepapir. Bak i ovnen i 10-12 min, eller til gjennomstekt.

TIPS: Kyllingen er ferdig når kjøttet er hvitt og uten antydninger av rødt.

Forbered granateple
5

Rull granateple hardt på bordet for å løsne frøene. Halver og fjern frøene under vann i en skål. Fjern det hvite fruktkjøttet. Frøene vil synke, og fruktkjøttet flyte så det blir enklere å fjerne. Hell fra vannet.

Bland yoghurt og lake fra rødløk i en liten skål.

Bland ferdigstekte rotfrukter med smør og aprikoschutney på stekebrettet.

Skjær kylling i tynne skiver.

TIPS: Ved å fjerne frøene under vann unngår du at fargen smitter av.

Server
6

Smør et tynt lag med yoghurt i bunnen av dype tallerkener.

Topp med spinat og ovnsbakte rotfrukter.

Strø over granateplefrø, syltet rødløk og koriander.

Topp med kylling.

Meal right image

Utforsk lignende oppskrifter

Meal left image