Skip to main content

Italiensk ovnsrett med salsiccia og gnocchi

med syrlig basilikumdressing og ricotta

Ovnsretter er både enkle å tilberede og smakfulle! Denne italienske varianten består av gyllen salsiccia og gnocchi servert med ovnsbakte grønnsaker i en syrlig basilikumdressing. Den italienske opplevelsen toppes med fersk ricotta. Buon appetito!

Tags:
Kort forberedelse
Under 650 kcal
Allergener:
Hvete
Gluten
Melk

Les etiketten på produktet for å finne informasjon om ingredienser og allergener. Vennligst sjekk ingredienser du allerede har hjemme for å sikre at de passer til dine allergi- og kostholdsbehov.

Samlet tid35 minutter
10 minutter
NivåEnkel

Ingredienser

Antall porsjoner

360 g

Salsiccia

400 g

Gnocchi

(Inneholder: Hvete, Gluten Kan inneholde spor av: Soya, Sennep)

1 stk

Squash

1 stk

Tomat

1 stk

Løk

40 g

Ruccola

4 g

Middelhavsdrøm

1 stk

Citrus

1 stk

Basilikum

100 g

Ricotta

(Inneholder: Melk)

10 g

Pinjekjerner

(Kan inneholde spor av: Hvete, Nødder, Peanøtter, Sesam, Bygg, Havre, Rug, Spelt)

Ikke inkludert i matkassen din

¼ ts

Salt til grønnsaker

2 ss

Olje til dressing

Næringsinnhold

Kalorier633 kcal
Energi (kj)2648 kj
Fett25.6 g
Mettet fett7.1 g
Karbohydrater79.8 g
Sukker9.2 g
Fiber8.7 g
Protein19.5 g
Natrium0.5 mg
Potassium86.9 mg
Calcium4.5 mg

Framgangsmåte

1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skjær squash i tynne halvmåner.

Skjær løk og tomat i 2 cm store biter.

Fordel grønnsaker og gnocchi på et stekebrett med bakepapir. Drypp over en skvett olivenolje, krydre med salt, Middelhavsdrøm og en klype pepper og bland godt.

Bak i ovnen i 25-35 min, eller til gylne og myke.

TIPS: Bruk flere stekebrett ved behov.

2

I mellomtiden, finhakk basilikum.

Halver sitrusfrukt.

Bland basilikum, olivenolje, en skvett sitrusfruktsaft og en klype salt og pepper i en liten skål.

3

Skyll ruccola.

4

Tilsett salsiccia på stekebrettet når det gjenstår 15 min av steketiden til grønnsaker og gnocchi. Bak i resterende tid, eller til salsiccia er gyllen og gjennomstekt.

5

Tilsett pinjekjerner på stekebrettet når det gjenstår 3 min av steketiden, og bak i resterende tid.

Bland ruccola og basilikumdressing med grønnsaker, salsiccia og pinjekjerner på stekebrettet rett før servering.

6

Anrett grønnsaker, gnocchi og salsiccia i dype tallerkener.

Server med ricotta.